Grävlingjakt 5

Då var det dags för en sen rapport igen. En eftermiddag hann vi klämma in lite grävlingjakt innan regnen kom hit. Med mig hade jag den yngre generationen grytjägare. Tanken var att Edgar kanske skulle få skjuta sig en grävling i gryt.

Gaby fick gå i ett gryt med bara två ingångar. De verkade väldigt oanvända fast utanför den ena kunde man tydligt se att det legat ett djur. Vi chansade och det tog ungefär två sekunder sedan kopplet ströks av och terriern kastade sig ner i närmsta grytgång innan det small till bra. Sedan kunde vi följa drevet under jord som ganska omgående la sig still och låg där på 0,9 meter. Eftersom en vill vara en förebild så tog jag hela grävningen i ett nafs. Blev nerslag bra vid hunden. Där satte vi en liten spade framför grävlingen och lyfte upp Gaby. När spaden flyttades tittade en grävling fram och Edgar kunde med säker hand avfånga sin första grävling i gryt. Efteråt kom jag på att det ju hade varit mycket bättre om ungdomarna själva hade grävt fram den. Det får bli deras tur nästa gång.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *