Gaby är parad

I Veckan nu parades Sätter’s E Gaby är nu parad med Sätter’s D Frasse. Det är första gången jag använder en hane jag själv fött upp. Det är dock en hane som imponerat på mig genom åren.
En riktig jaktmaskin med riktigt fina meriter. Jag har själv jagat med den herrn ett flertal gånger och det är en skarp hund, med mycket bra drev och ett bra sök. En grovskallig terrier.

Gaby har ju tagit två kullar innan och det har varit riktigt bra jakthundar i båda kullarna. Hon är utan tvekan min bästa grythund. På grisarna ger hon gärnet och jobbar mycket rörligt och närgånget. En hårt jagande dam som allt som oftast kommer tillbaka till husse.

Sätter’s Frasse har anlagsprov Fält 167 Utmärkt, Excellent utställning, Grytchampionat som sprängare, Anlagsprov vildsvin 44 poäng och förstapris.

Sätter’s Gaby har anlagsprov Fält 170 poäng Utmärkt, Excellent utställning, Grytchampionat som förliggare.

Båda hundarna är Myo och pl N/N

Stella har valpat

Stella som är den äldsta tysken här hos oss har nu fött sin sista kull. Hon passade på att slå till stort med inte mindre än 10 valpar, där 6 var tikar och 4 hanar. Hennes tidigare kullar har ju varit högpresterande jaktmaskiner, med många bra provresultat och ett flertal avelsgodkända avkommor. Ska bli riktigt roligt att följa dessa valpar då parningen borgar för riktigt tunga jaktmaskiner. Kan finnas någon tik kvar att tinga.

Sätter’s Havanna avelsgodkänd

Idag startade Calle Havanna på sprängarprov. Havanna gjorde ett resolut arbete och det är föreslaget 1:a pris på den. Hon har sedan tidigare ett mycket fint fältprov med 172 poäng. Utställningen är klar och därmed är hon avelsgodkänd. Det är den andra i  G-kullen som blir det. Verkar vara en mycket lovande kull med många hundar som jobbar riktigt bra där. Nu hoppas vi att några fler kan tänka sig att ta dom till start bara.