Ut till gryt

Pixi gjorde ett fint drev idag där rådjuret efter några fina bukter valde att besöka Johan som förvaltade chansen väl. Khan var dum i huvet som vanligt. Gaby gav sig ut i blöta djupa vassar och jobbade hårt på svinen som tyvärr inte ville gå i pass. Gussen gjorde fina rådjursdrev och dovdrev, med bra återgång. Överlag helt ok hundjobb. Dock dåligt resultat. Två rävar och ett rådjur fick vi med från skogen. Tack för idag alla!

Högsjö

Årets kortaste dag spenderades som sig bör i regnvåta skogar. Där. Jagade tyskarna rådjur, dovhjort och skrämde även fram nån gris. Bra jakt bitvis. Gussen och Gaby fick jaga idag, inte en optimal kombo då de har börjat samjaga för mycket. Dock skötte dom återgången och drev lite vilt i pass. Husse tyckte det var för nära jul och släppte två straffsparkar, som tur var fanns det andra som förvaltade lägena bättre. Tack för idag samtliga!

Skogsträning

Idag fick vi ställa in jakten då en av oss som skulle köra båt blev akut sjuka. Istället blev det att ta en tur med min dotter och lite unghundar. Körde Kali. Hon har varit i skogen två gånger innan, då väldigt försiktig. Idag var det fullt ös och näsan var i backen hela tiden. Det bar iväg på över tre km drev fågelvägen. En bukt som korsade löpan vilket gjorde att det blev lite strul med återgången. Momo och jag väntade tålmodigt och när mörkret började sänka sig kom den lilla damen rulltandes på bakspåret. Gissa om hon var glad att se oss.

Kul med rapporter från valpköpare

Som uppfödare är ju det viktigaste målet att få fram bra rastypiska jakthundar. En del försvinner från det dom lämnar gården och man hör aldrig av dom igen. Det är så himla tråkigt. Sedan är det en del som Erik som uppdaterar en ofta och det är ju asroligt. Extra roligt då när det är positiva rapporter. Herta verkar vara en tik som brås på sin mor och går som en klocka både ovan och under jord. Precis som tyskar ska!

Grymt rolig dag!

Inte var dag man skjuter frilevande mufflonfår, definitivt inte varje dag det blir dubble på dom. Sedan ett riktigt bra jobb av Stella på en stor flock svin som valde sin flyktväg fel och husse kunde nedlägga en av dom. Extra roligt att både Oliwer och @jakt_kortogott_ fick skjuta sina första mufflonfår. Stor Tack till alla idag! En kanondag!

Tackjakt

Tretton timmar efter man lämnade hemmets trygga vrå glider bilen åter in på gårdsplanen. Efter att hundarna är ompysslade tar man en värmande dusch och glider ner i soffan bredvid två TV-spelande ungdomar. Trotts att jag inte avlossat ett enda skott och hundarna fick något slags tuppjuck och jagade som maskiner(Dock utan husse eller återgång. Bytte drevdjur fleragånger, men jaga det gjorde dom banne mig i såten hela tiden.)var det en helt underbar dag. Det var nämligen grymt tryck i såtarna, det small frisk, sköts både kron, dov och svin i respektabla mängder, men framförallt ett fantastiskt gäng människor som alltid är trevliga och hjälper varandra att göra jakterna riktigt roliga. Tack för idag alla inblandade!

Bonnjakt

En liten avslappnad hemmajakt. Där unghundarna fick vara lösa. Siri skötte sig ok. Lite kort i dreven idag. Dock satt återgången. Gussen fick gå eftersök på en skadeskjuten bock som hon gick ifatt och tog så husse kunde avsluta det hela!