Sommarträffen

Förra helgen var det sommarträffen för tysk jaktterrier klubb. Som vanligt en trevlig tillställning med några av Sveriges skönaste lirare.

Hundmässigt hände inte så mycket för Sätter´s del. Sätter´s D Frasse vann hanhundarnas jaktklass, med ett Very Good. Dock en hund som kunde få Excellent om den var bättre förd sa domaren.

Sätter´s E Gaby fick Very Good och är därmed Grytjaktchampion. Stort tack till Linda som engagerade sig i utsställningen.

Nya förmågor och förhoppningar

För en vecka sedan lite drygt var jag och Kaya och hämtade kennelns nya hopp. Pixie eller som hon heter i stamtavlan Mariebergets Xperta. Det är dock ingen tysk jaktterrier som många skulle tro, nej detta är en strävhårig tax av förnämliga drevlinjer. Det är bara drevchampions i den stamtavlan.

Nu undrar säkert många om jag tröttnat på tyskarna. Svaret är nej. Jag vill dock ha något att jaga med när man är själv och har en stund över, eller om man bara är några kompisar som vill ta en mitt i veckan jakt. Till detta är en tax perfekt, det tycker jag inte att en tysk är och ska inte vara heller. Att jag sedan är uppvuxen med taxjakt gör att jag vurmar lite extra för den. Man kan absolut säga att det är en fantastisk hund hittills och det är lugnet självt mot en tysk. Nu ska hon ju få två jämngamla kamrater i tyskskepnad också, där är hon dock ganska elak och hårdhänt.

Ur min sista kull kommer två valpar att stanna på utvärdering. Det är Sätter´s Glorious Embla och Sätter´s Glorious Gussen. Vi har stora förhoppningar på denna kullen och hoppas verkligen att de ska bli kanon.