Vildsvinshägn

Igår tog jag med Stella och Etta till Mamima för att träna på vildsvin. I Stellas fall var det för att kolla hur hon ligger till efter valpningen och allt som den innebär. Får väl säga att hon mognat även här och sökte och jobbade självständigt och på ett helt klart godkänt sätt. Körde henne i två hägn och hon skötte sig bra i båda.

För Etta var det ju första griskontakten. Hon tog sig ann uppgiften som man kan vänta sig. Anfall är bästa försvar, vilket också galten tyckte och gav henne två pryglingar, detta tog dock inte allt för hårt. Hon ökade avståndet till kanske  två meter och jobbade på bra, så mycket nöjd med det.

Ja fick  också nöjet att träffa Sätter`s Ligo, efter Udda och Grekas Boris, en stilig hane som var mer än sugen på att få träffa vildsvinen. Jag hoppas bara jag kan få ägaren att meritera den hunden. Det jag sett av den ser mycket lovande ut.

Lugnare nu

Nu har jag legat av mig på jaktfronten rätt bra, vi var ute på kråkjakt för några dagar sedan, men det gick så jävla dåligt så det tänker jag inte skriva om. Det är ju så att sedan augusti har jag och hundarna varit i skogen nästan fyra dagar i veckan. Det är underbart att ha den möjligheten, väldigt få är så lyckligt lottade att de har en livskamrat som ställer upp så mycket som jag. Ännu färre har det så förspännt att man inte behöver jobba fem dagar i veckan, å nej det är inte så att vi är rika, snarare tvärt om. Båda jobbar halvtid. Vi har istället väldigt lite utgifter, de är ett medvetet val och det är gjort för att prioritera livskvalitet framför pengar. Det är också det som kommer krypande framåt januaris slut. Allt detta som jag inte gjort på cirka ett halvår, allt här hemma som står och väntar på att jag ska ta hand om det. Därför får det vara så.

Nu vänder det ju kan man väl säga. Vildsvinen börjar ställa till besvär och vi kommer vara ute på kvällarna framöver. En till förbättring jag gjort här hemma är denna!

Den kommer hjälpa mig att spara tid och kunna träna alla hundarna på samma gång och vilken fulländad träning, plus att det är sjukt kul. Bra grej helt enkelt.

Sedan myser vi inne rätt mycket så här års, lite bilder på det, ha det bra så länge!

Valparna levererade

Denna vecka har Stellas valpar flyttat hem till sina nya ägare. Blev en bred spridning i vårat avlånga land och det kan jag tycka är riktigt roligt eftersom de då med stor sannolikhet kommer att få prova lite olika former av jakt. Nu får jag bara lyckönska alla valpköpare och så hoppas vi att allt går bra. Här har lugnet lagt sig över gården och det känns både lite tomt och samtidigt grymt skönt att dom är iväg.