Hundar till salu/Avel

2022-05-20

Sätter’s Gloriuos Embla är parad. SE39917/2017. Hon kommer ur en kull där 3 av 7 valpar är avelsgodkända. Det är en kull vi är riktigt nöjda med. Min egna Gussen kommer ur denna kull. Att jag valt att para Embla är för hon har den där lilla extra skärpan på vildsvinen. Det visar hennes vildsvinsprov som fick full pott. I övrigt är det en riktigt snygg tik med stort sök och ganska rejäla drevtider. Valparna väntas v.20

Meriter:

Vildsvinsprov i hägn 44 poäng Utmärkt

Drevdel fält 97 poäng Utmärkt

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very Good

Pll N/m

Myo N/N

Hon kommer att paras med en ung importhane som ägs av Johannes Fjellström. Campino vom Freischütz-Ost. Han kommer ur riktigt fina linjer som är relativt nya i Sverige. Den kullen han kommer ur har gått riktigt bra redan vid bara två års ålder. Där flera har full pott på vildsvinsproven och riktigt bra fältprov så även Campino. En parning som vi tror mycket på. Vi borde finna stor jaktlust, bra drevtider och riktigt stor vildsvinpassion. Självklart följer parningen tjtks avelskriterier och hundarna är fria från Myo.

Meriter:

Vildsvins prov S/

Anlagsprov Fält 90 poäng utmärkt

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very good

Pll N/N

Myo N/N

2022-05-06

Sätter’s Evil Gaby är parad. Det blir den sista parningen vi gör på henne. Hon har haft fyra kullar innan och gett riktigt många bra jakthundar. Även flera med bra provstarter, nu senast Sätter’s Fritz Jakt som blev avelsgodkänd efter ett riktigt bra anlagsprov på vildsvin där han ägde svinen. Hon är ur min första tik Udda som var en riktig krutdurk, så även Gaby. En riktigt bra jakthund. Hon har stor passion på vildsvinen. Driver 15-25 minuter och har felfri återgång. Som grythund är hon en av de bästa jag har haft i min ägo. Det är en kompakt kraftig tik med en snabbhet i sina rörelser som imponerar stort på mig, precis det jag vill ha hos en tysk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meriter:

Utställning Very Good

3 stycken 1:a pris på grytjaktprov förliggare

Fältprov Utmärkt 170 poäng

PLL N/N

MYO N/N

Gaby har parats med Nellie Line Anton under förutsättning att avelsspärren har släppt. En hane som jag använt tidigare på min tik Grekas Estelle. Blev en av de bättre kullarna än så länge med en avelsgodkänd och fyra som har Utmärkt på sina drevdelar och då är de inte två år ännu. Det är en ganska liten kompakt hane av samma modell som Gaby. Med bra drevtider och mycket hög skärpa. Såg honom i Tyskland där han gjorde sitt vildsvinsprov och det kan bara beskrivas som kompromisslöst.

Meriter:

Vildsvinsprov S/

Vildsvinsprov i hägn 42 poäng Utmärkt

Drevprov fält 148 Mycket bra

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very Good

PLL N/N

MYO N/N

Parningen följer klubbens rekommendationer.

2022-04-19
Xperta nedkom den 17/4 med fyra fina valpar i ett rasande tempo. Riktigt enkel valpning där alla var ute på en timme. Nu har de dubblat sin vikt och är mycket nöjda med mammas omsorg.
2022-02-27
Mariebergs Xperta är parad med Råbocksmossens Lufsen. Valparna beräknas i mitten av april.
Xperta är en tax av det rätta virket. Hon jagar allt klövvilt. Har ett normalt sök för tax. Skallet är bra och hörbart. Drevtiderna ligger på 45-uppåt 2 timmar beroende på kontakten med drevdjuret. Hon används också till minkjakt och en del grytjakt. Hon har en kull som nu närmar sig ett år, där de redan är igång ordentligt och jagar. Ser riktigt lovande ut.
Hon är drevchampion och har kvalificerat sig till sm 2021. Av personliga skäl startades hon inte.
Meriter

Ordinarie drevprov 46 poäng Hare

Ordinarie drevprov 52 poäng Rå

Särskilt drevprov 52 poäng Hare

Därmed drevchampionat

Utställning Very Good

Grytanlagsprov kvalitet 1

Viltspårsprov anlagsklass

 

 

 

 

 

 

 

Råbocksmossens Lufsen är en riktigt stilig hane. Liten kompakt hane, något djupt bröst. Tycker dock att han en väldigt rörlig och snabb rörlighet trotts sin ålder då han är nio år nu. Även han är drevchampion. Han har flera kullar sedan innan och det finns flera drevchampion i de kullarna. Han verkar nedärva bra.

Meriter

Särskilt Drevprov 44 poäng Rå

Särskilt Drevprov  45 poäng Hjort

Särskilt Drevprov 43 poäng  Rå

Utställning Very Good