Fältprov

I lördag startade jag Sätters Elsa Jakt på (första bilden) fältprov i Skänninge. Hon jobbade till sig ett förstapris, dock inte det bästa poängmässigt. Är dock nöjd med tanke på att jag inte provat henne på hare innan.
Nästa hund är Sätters Notorious Emma som gjorde ett släpp och plockade full pott. Något hon verkligen förtjänade. Ett av de bättre fältprov jag sett. Grymt nöjd med de hundarna som båda är efter Gaby fast från olika kullar.
Emmas syster Lena startade på skott och vatten i Skåne och plockade full pott där.
Även Sätters Kickass Zelda startade på skott och vatten och fick 4 respektive 3 ändå helt ok.
Bra provhelgen för kenneln.

 

Prima dag i skärgården. Två minkar funna. Riktigt blåsigt får en lov att säga. Effi, Gussen och Gw skötte sig mycket bra.
Kul att se en unghund som Gw som för första gången är med ut och direkt snappar upp vad vi gör. Vilken energi, sök och entusiasm han visar upp.
Tyvärr gick vi vet på att få ut minkarna så resultatet blev 2-0 för dom och vi tar nya tag i veckan som kommer!

 

Minkjakt i Sankt Anna

Ytterligare en fin dag i skärgården. Idag begav vi oss till st:Anna för att beskatta minkbeståndet där . Med för dagen var Gussen, Xperta och Madicken. Ett gäng fick låna Xperta som bjöd på ett prima minkdrev som hon löste själv då hon tyckte dom tog för lång tid på sig. Gussen och Madicken levererade två minkar till oss med riktigt bra jobb. Kul dag. Extra roligt att träffa på Per och Johanna från Örebro, ännu roligare att Johanna fick skjuta sin första mink ! Tack till alla inblandade idag. #kenneludda #sätters #tyskjaktterrier #jaktmedtax #minkjakt #jakt #jakthundar #jakthund

Vildsvinsprov

En lyckad söndag för Sätters kennel. Tre hundar härifrån startade på vildsvinsprovet i Hultsfred.
Sätters Elsa jakt gjorde ett riktigt bra andrapris på 38 poäng.
Sätters notorious Lena startade precis över 18 månader gammal. Hon gjorde ett riktigt fint arbete och även hon fick ett riktigt bra andrapris med 38 poäng.
Båda dessa damer är efter Sätters Gaby, fast från olika kullar.
Sätters Kickass Håkan var sugen på att ta revansch på sitt andrapris och det får en lov att säga att han gjorde. Ett mycket dominerande prov sov gav ett förstapris på 42 poäng.
Stort Grattis till @mr_mathias_abraham och Dan Lindström och tusen tack för att ni startar era hundar på prov. #kenneludda #sätters #tyskjaktterrier #vildsvinshund #jakthundar #djt #deutschejagdterrier

Vildsvinsprov

Igår startade tre hundar ur Sätters Kickass kullen på vildsvinsprovet. Det gick riktigt bra. Basse och Martin fick med sig ett förstapris med full pott på poängen.
Håkan och Mathias fick ett riktigt bra andrapris.
Skoll och Mats fick även dom ett riktigt bra andrapris. Skoll blev därmed avelsgodkänd. Han är den tredje i kullen som blir det. Vi här på Sätters är stolta över detta och vill verkligen gratulerar er alla. #kenneludda #sätters #tyskjaktterrier