Ny parning

Mariebergs Xperta är parad med Råbocksmossens Lufsen. Valparna beräknas i mitten av april.
Xperta är en tax av det rätta virket. Hon jagar allt klövvilt. Har ett normalt sök för tax. Skallet är bra och hörbart. Drevtiderna ligger på 45-uppåt 2 timmar beroende på kontakten med drevdjuret. Hon används också till minkjakt och en del grytjakt. Hon har en kull som nu närmar sig ett år, där de redan är igång ordentligt och jagar. Ser riktigt lovande ut.
Hon är drevchampion och har kvalificerat sig till sm 2021. Av personliga skäl startades hon inte.
Meriter

Ordinarie drevprov 46 poäng Hare

Ordinarie drevprov 52 poäng Rå

Särskilt drevprov 52 poäng Hare

Därmed drevchampionat

Utställning Very Good

Grytanlagsprov kvalitet 1

Viltspårsprov anlagsklass

 

 

 

 

 

 

 

Råbocksmossens Lufsen är en riktigt stilig hane. Liten kompakt hane, något djupt bröst. Tycker dock att han en väldigt rörlig och snabb rörlighet trotts sin ålder då han är nio år nu. Även han är drevchampion. Han har flera kullar sedan innan och det finns flera drevchampion i de kullarna. Han verkar nedärva bra.

Meriter

Särskilt Drevprov 44 poäng Rå

Särskilt Drevprov  45 poäng Hjort

Särskilt Drevprov 43 poäng  Rå

Utställning Very Good

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *