En riktigt bra grytjakt

Blev en grytjakt för ett tag sedan som för en gångs skull gav lite utdelning.

Martin och Johan skulle ut med Martins stövare en sväng och jag skulle ansluta lite senare var tanken då jag hade ett möte på morgonen. När jag väl var klar så visade det sig att min underbara dotter Kaya ville hänga med på jakt. Det är alltid lika roligt när en får med sig någon av döttrarna ut på jakt. Vi packade i hundar och grävgrejerna i bilen sedan rullade vi hemifrån.

När vi närmade oss marken tog vi kontakt med grabbarna som hade kört ner grävling i minst ett av gryten. Väl där körde vi Gaby, det gick runt ett tag och la sig sedan still. När vi väl var nere så kom hon ut ur hålet och vi var inte med och spadade så grävlingen smet. Gaby drog efter den och det visade sig att den lämnat grytet. Det blev drevjakt som stannade i ett riktigt stenhelvete. Vi fick ta ett nytt gryt.

Siri fick chansen. Grytet låg i en skuggig gryta mellan två bergsryggar och just denna dag gjorde det inget med skugga då solen stekte och tempen låg på en bra bit över 20 grader. Det var bara två ingångar fast riktigt mycket aktivitet. Kontakten kom så fort hunden kom ner under jorden. Sedan blev det tumult och det rörde sig en hel del. Efter en liten stund och några påbörjade nerslag så togs grävling nr 1 och två av daga nere i ett 0,5 meter djupt nerslag. Den sista sköts när den blev sprängd ur grytet av Siri. Siri har ju haft det lite kämpigt i år med resultaten i gryten, nu har vi nog fått en förklaring till det. Hon jobbar lite för närgående på grävlingarna. Det är mycket kraftmätningar hela tiden. Det gör att det blir mycket spring och inte alltid vill lägga sig still. Desto roligare med tre i samma för henne då.

 

Sedan hade Martins plott Colt hittat ett till nytt gryt. Väl där visade det sig vara en enkelpipa med en rejäl grävvall framför sig. Gaby fick gå nu och hon var inte svårtrugad, när kopplet åkte av kastade hon sig respektlöst ner i mörkret. Väl där fann hon grävlingen omgående och det blev ganska snart fast på 0,8 meter. Då detta gryt låg i det öppna och solen stekte på var det också stenhårt i backen. Med lite spett och spade var vi snart nere och igenom. Väl där tittade en grävling fram efter att hunden lyfts ur grytet. När denne togs upp kom ytterligare en fram och även denna avfångades snabbt. 

Grymt fin halvdag med prima resultat för en gångs skull. Tack för allt grabbar och tjejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *