Effis första minkjakt

Vi har ju på kenneln skaffat en ny förmåga på taxfronten. Det är korthårstaxen Slättaskallets Effi. En snygg pigg liten krabat. Hon är nära halvåret och har inte varit med så mycket i skog och mark än. Då jag och Viktor skulle ut och spana efter lite mink så tänkte jag att det är ju en bra aktivitet för en unghund.

Sagt och gjort så bar det av ut i skärgården, Siri och Gussen var med också härifrån och Frasse och Bobbo från Viktor. Vädret var mulet och inte något vidare varmt. Dimman låg tät ute på havet. Hundarna hoppade vant i båten och även lilla Effi fattade snart poängen.

Första ön var inte så stor, hundarna visade tydligt att det iaf hade varit mink där nyligen. Alla spårade och jobbade ivrigt. Fast någon mink hittade vi inte. Så när hundarna kom till båten åkte vi igen, nu bar det av till närmsta ö därifrån. Det blev en fullträff direkt fyra hundar till samma sten och Effi förstod kanske inte riktigt vad som hände. Hon tyckte dock att det var riktigt roligt när de andra stökade runt. Vi lät hundarna hålla på ett tag innan vi blåste ut den. Ett litet blås och den kom flygande ut för att hoppa i havet. Hundarna hoppade efter och vi fick kalla in dom igen. Minken var snabbt uppe och vänte i tången två gånger innan den försvann och vi stod länge och väntade. Så plötsligt bryter den upp ur böljan den blå, en hagelsvärm lämnar Winchester halvatomaten och den täcker hela minken som blir orörlig i vattnet. Frasse och Siri hämtar snart upp den.

Vi plockar ihop och låser in den andra i båten ett tag till förmån för Effi som får leka med den lite, för att se om det finns något intresse och det gjorde det. Snart var det full fart på henne.

De andra öarna var tomma, men polleten hade nog trillat ner för oj vad Effi sökte på.

Kul dag med bra jobb från hundarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *