Åtvidaberg

Söndagens jakt bar av till Åtvidaberg. Ett gött gäng hade planerat jakt. Sofie drog upp riktlinjerna för första såten. Jag gick med Gaby. Oliwer med Riva och Martin med Merida. Den såten gick som den skulle rent hundjaktmässigt. Hundarna jagade själva och det höll sig i såten. Dock var alla drevdjuren handjur och dessa är fullskjutna på marken så inget blev skjutet.

Såte två. Jag med taxen Pixi, Oliwer med Riva, Martin med Merida, Sofie med . Det blev inget vidare alls för Pixi. Hon nonchalerade en dovhind med kalv och tog istället en stånghjort. Kopplade henne på det. De andra hundarna jagade på i såten och Oliwer sköt en galt på drev för Riva. Riktigt roligt då det var första gången han var med på denna marken. En hjort blev påskjuten, dock avskrevs det då ett eftersök gjordes utan att finna på den. Det var ovanligt lite djur inne på marken. Alla hundar hade drev dock inget vidare i pass.

Nästa drev jag med Gussen, Martin med Merida. Hon jagade på bra, Gussen stryde med Meridas gamla drevlöpor och Martin sköt ett av två drevdjur, en dovkalv. En kort sammanfattning av jakten.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *