Drevjakt på skärgårdsgrisar

Idag var det dags att ge sig av mot Breviksnäs brygga och ta pråmen ut i skärgården. Vi var en hög pojkar och en del hundar som gav oss ut i skärgrden. På ön väntade cirka 20 jägare och för dagen skulle det jagas vildsvin. Som vanligt var det välorganiserat och en saklig och noggrann genomgång. Det ska jag ge dom en eloge för. Otroligt snabb utsättning och snart var vi igång. Kan släppte Stella och Gaby. Gaby tog upp rådjur och en annan terrier hängde på. Martins tysk Merida tog upp gris och Zorroponken tjuvade det, sedan tjuvade Stella hans drev och snart var det läge att avfånga den grisen. Sedan tjuvade Stella de andras rådjursdrev och de var borta i över en timme. Lagom road var jag av det och så var större delen av dagen. Tjuvningar och rådjursdrev. Sammanfattningen blir att vi har nog jagat ner vildsvinsstammen lite väl hårt i området och idag var vi för många hundar. Plus att de lärt sig tjuva lite väl mycket.

En ljusglimt för min del var när jag släppte damerna på en benskjuten gris i vassen. Från Gabys sidan fanns det ingen tveksamhet utan pang på och jag kunde snabbt och enkelt avsluta för hundarna. Känns som hon ska jaga riktigt själv, injagningen på den får jag ta som en lärdom. GÖR INTE OM DET! Nästa säsong får det bli lite färre hundar i såtarna och lite mindre storlek på jakterna för min del.

På det hela en ok jaktdag med några hyfsade hundjobb, dock fel djur och lite annat. Dock sju svin skjutna och prima väder. Så man ska inte vara missnöjd utan ödmjukt ta lärdom av saker som går att göra ännu bättre. Tusen tack till hela gänget, bra jobbat.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *