Lite jaktträning

I torsdags blev det lite ledigt och vi tog en liten sväng till skogs. Har två valpar här hemma från min senaste parning. Den var med Grekas Estelle (Stella) och Jaktnästets Ekkel. De har varit lite sena i kullen, fast nu verkar det som om det har trillat igång ordentligt. Har gjort den vanliga delen med mycket skogsvana i somras och lite spårträning. Sedan har de träffat svinen lite försiktigt sista veckorna. Sätter´s Gussen har jag släppt en gång tidigare och då gjorde hon ett kort drev, det som förvånade mig då var att hon hade ett stort sök för att vara valp. Nu var det samma. Gjorde samma sak i torsdags. Efter ett bra tags promenerande tog hon upp. Med ett trevligt skall drev hon ett buktande drev i tio minuter. Jag stannade på upptagsplatsen. Ser hur det kommer två rådjur i den glesstammiga granskogen jag har framför mig. Samtidigt dyker det upp ett bara 40 meter från mig och det kommer rakt i pass. Stannar och lyssnar. Pricken i mitt Votrex sikte är redan bakom bogen och skottet går. Det gör en kort rusning och blir liggande i snön. Snart kommer Gussen drivande, självklart på de två djuren som passerade längre bort. Jag går ner där rådjuren hade delat på sig och ställer mig å väntar där tills hon kommer tillbaka sedan visar jag på spåret och hon driver då dit där rådjuret ligger. En nöjd lite krabat möter jag där. Bra dag med den lilla damen.

Efter detta tog jag en sväng med den lilla taxen Mariebergs Experta. Hon söker på helt ok och gjorde två kortare drev, med bra återgång. Ska bli kul att se var hon är nästa år. Roligt är också att alla i G kullen verkar ha kommit igång skapligt med intresset. En del mer än andra. Oliwers unghane Jack sticker väl ut mest. Han har bra sök, fint skall och driver närmare 30 minuter med bra återgång och har redan drivit svin två gånger. Första djuret sköts för någon vecka sedan och blev en dovhjort. Bra jobbat av alla valpköpare och ni får gärna höra av er och berätta hur det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *