Stolpe ut

I lördags bar det av till Hannäs för att jaga på en ny mark där. Martin och jag åkte dit och hade med oss lite tyskar. Väl där planerades dagens jakt och vi skulle börja med ett stort skifte. Jag tog Udda och Stella och Martin gick med Merida. Otroligt kuperad och vacker terräng. Dock lite småglest med vilt och Det dröjde innan första upptaget kom. Merida hittade djur först och  därefter mina hundar. Drevet buktade runt och eftersom det var precis vindsstilla och tyst så hördes drevet väldigt bra när det buktade runt oss. Vi trodde vi skulle få drevet i knät efter cirka 20 minuter. Dock släppte Stella då och jag visslade in henne. Sedan ytterligare ett upptag på vad vi tror var en räv. Udda hängde med ett tag och bröt sedan för att komma tillbaka. Därefter drev Stella själv och det blev en långkörare som slutade med att hon var stilla på ett ställe. Robert som hade bjudit oss berättade att det var ganska mycket stengryt där hon var. När vi bröt hade Martin närmast dit och hon hade fastnat på en klipphylla som hon inte kom nerifrån. Så det blev lite bergsklättring för grabbarna, det gick bra och hon kom ner.

Andra såten var mer kring odlingslandskapet. Nu tog jag Gaby och Martin gick återigen med Merida. Båda hundarna tog upp omgående. Gabys drev drog rakt ur marken och buktade sedan där i cirka 30 minuter. Merida fick tag på ett 20-tal dov som tog sin tillflykt i en kulle med tät tallungskog. Där buktade dom och gick isär i smågrupper, så hela området var målat på pejlen. Ett av de sjukaste dreven jag varit med om på länge. Blev en kalv skjuten. Två djur påskjutna som senare konstaterades vara bom. Efter detta var tomt på dov där bröt vi.

Sist körde vi en liten åkerholme. Jag gick med min 7 månaders valp Sätter´s Gussen. Hon har varit lös två gånger och båda med väldigt stort sök. Denna gång stack hon iväg direkt och tog upp 5-6 dov som hon drev ur kullen utan att någon fick tag på dom. Sedan drev hon dom i cirka 15 minuter innan hon skulle ta sig tillbaka. Där korsade hon Meridas drev från förra såten och strulade till det lite. Kom dock på inkallning och på det hela är jag mycket nöjd med henne.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *