Sommarträff!

Jag och Stella åkte på sommarträffen på Östermalma. Det var som de gånger jag varit tidigare en trevlig tillställning och grymt trevligt folk. Vi tränade, pratade jakt, gjorde prov och framförallt drack öl. Det är sommarträff det. Sedan finns det ju alltid de som inte är nöjda med olika saker, vilket jag personligen bara tycker är underhållande. Jag var med på alla träningar och prov vid konstgrytet. Där såg jag en hel del imponerande hundar. Bland annat det bästa skall jag hört på en tyskterrier. Jag såg också tyskens överlägsenhet mot andra grythundar. Det är bara så att det är mycket mer jakt i tyskar än de andra. Riktigt roligt att se. Hur det gick för Stella, jo hon fixade grytdelen och fick det hon behöver på utställningen. Det vill säga Good, vilket idag är det som behövs för avelsgodkännande. Det säger att hunden är rastypisk och ska jag vara ärlig så är det allt jag behöver. Tycker skönhetstävlingar för människor och hundar är ungefär lika befängda båda två. Jag vill med detta inte ta vikten av att de hundar som går i avel ska ha ett rastypiskt utseende. För min del är det och kommer alltid vara de rent jaktliga egenskaperna som avgör om det är en bra hund eller inte.

Sällskapet var inget att klaga på, mycket trevligt folk och en hel del nya bekantskaper och även gamla. Grymt trevligt att träffa er alla igen. Nu inte långt kvar tills man får börja gräva och det ser vi alla fram emot, både människor och hundar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *