En gris till

Skulle till markägarn och prata lite strunt. Såg två grisar på ett fält. Åkte hem å bytte om. Tillbaka, fortförande ute 800 meter till dom och helt fel vind. En stor kringgående manöver, 400 gäss ivägen och det är svårt att smyga förbi en liten flock gäss. 400 gör det omöjligt. Ett jävla kackel och liv. Grisarna sprang in i den lilla åkerholmen de kom från. Jag passade på att skrämma bort alla fågeljävlar. Sedan gick jag runt holmen en sväng, bara där vinden tillät det. Inga grisar. Så tillbaka där de gått ut. Holmen är en stor slydunge på 2 hektar. Så det är en grön vägg kan man säga. När jag närmar mig platsen knakar det och brakar där inne,väldigt nära. Pulsen upp förstoringen vrids ner på minsta. Snart sticker det fram ett gristryne, sedan ett huvud. Den stirrar på mig. Smyger upp bössan och lägger korset mellan ögonen, kramar av och den går omkull, cirkus 100 kg galt död. Går och släpar ut den. Knallar 800 meter till bilen. Sedan vänder jag mig om, 13 nya grisen kommer ut ur den lilla dungen. Precis bredvid den döda. Gör ett nytt försök. Med hjärtat i halsgropen kom dom undan. Skojjig kväll dock. Gott om gris nu. Lastar in den i våran suveräna Polo som funkar till allt. Bästa jaktbilen någonsin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *