Ny parning

Mariebergs Xperta är parad med Råbocksmossens Lufsen. Valparna beräknas i mitten av april.
Xperta är en tax av det rätta virket. Hon jagar allt klövvilt. Har ett normalt sök för tax. Skallet är bra och hörbart. Drevtiderna ligger på 45-uppåt 2 timmar beroende på kontakten med drevdjuret. Hon används också till minkjakt och en del grytjakt. Hon har en kull som nu närmar sig ett år, där de redan är igång ordentligt och jagar. Ser riktigt lovande ut.
Hon är drevchampion och har kvalificerat sig till sm 2021. Av personliga skäl startades hon inte.
Meriter

Ordinarie drevprov 46 poäng Hare

Ordinarie drevprov 52 poäng Rå

Särskilt drevprov 52 poäng Hare

Därmed drevchampionat

Utställning Very Good

Grytanlagsprov kvalitet 1

Viltspårsprov anlagsklass

 

 

 

 

 

 

 

Råbocksmossens Lufsen är en riktigt stilig hane. Liten kompakt hane, något djupt bröst. Tycker dock att han en väldigt rörlig och snabb rörlighet trotts sin ålder då han är nio år nu. Även han är drevchampion. Han har flera kullar sedan innan och det finns flera drevchampion i de kullarna. Han verkar nedärva bra.

Meriter

Särskilt Drevprov 44 poäng Rå

Särskilt Drevprov  45 poäng Hjort

Särskilt Drevprov 43 poäng  Rå

Utställning Very Good

Nya framgångar

Under senaste veckorna har två hundar till från Sätter’s kennel startat på grytjaktprov.

Sätter’s Kickass Kitty som är föreslagen ett förstapris. Hon har då bara utställning kvar på meritlistan för sitt avelsgodkännande.

Hon blir därmed den andra hunden ur kullen som är godkänd.

 

 

 

 

 

 

 

Även Sätter’s Lovely Riva gjorde ett grytjaktprov med föreslaget förstapris.

Stort Grattis till provframgångarna och tack för att ni starar hundarna från kenneln på prov.

Nya framgångar.

Sätter’s Kickass Jojo ”Pippi” Har gjort det igen. Grytjaktprov ett var redan klart och nummer två gick inte dåligt det heller.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan startades hon på sitt tredje grytjaktprov och även det gick bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så på tre starter tar hon hem tre förstapris med bra poäng. Hon är därmed Grytjaktchampion, något vi är mycket stolta över här på kenneln. Stort Grattis till Sofia och Joel!

Parning 2

Vi kommer att para Sätter’s Evil Gaby på nästa löp. Det blir den sista parningen vi gör på henne. Hon har haft fyra kullar innan och gett riktigt många bra jakthundar. Hon är ur min första tik Udda som var en riktig krutdurk, så även Gaby. En riktigt bra jakthund. Hon har stor passion på vildsvinen. Driver 15-25 minuter och har felfri återgång. Som grythund är hon en av de bästa jag har haft i min ägo. Det är en kompakt kraftig tik med en snabbhet i sina rörelser som imponerar stort på mig, precis det jag vill ha hos en tysk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meriter:

Utställning Very Good

3 stycken 1:a pris på grytjaktprov förliggare

Fältprov Utmärkt 170 poäng

PLL N/N

MYO N/N

Gaby kommer paras med Nellie Line Anton under förutsättning att hans avelsspärr är släppt. En hane som jag använt tidigare på min tik Grekas Estelle. Blev en av de bättre kullarna än så länge med en avelsgodkänd och fyra som har Utmärkt på sina drevdelar och då är de inte två år ännu. Det är en ganska liten kompakt hane av samma modell som Gaby. Med bra drevtider och mycket hög skärpa. Såg honom i Tyskland där han gjorde sitt vildsvinsprov och det kan bara beskrivas som kompromisslöst.

Meriter:

Vildsvinsprov S/

Vildsvinsprov i hägn 42 poäng Utmärkt

Drevprov fält 148 Mycket bra

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very Good

PLL N/N

MYO N/N

Parningen följer klubbens rekommendationer.

 

Parning 1

Vi kommer att para Sätter’s Glorious Embla på hennes nästa löp. SE39917/2017. Hon kommer ur en kull där 3 av 7 valpar är avelsgodkända. Det är en kull vi är riktigt nöjda med. Min egna Gussen kommer ur denna kull. Att jag valt att para Embla är för hon har den där lilla extra skärpan på vildsvinen. Det visar hennes vildsvinsprov som fick full pott. I övrigt är det en riktigt snygg tik med stort sök och ganska rejäla drevtider.

Meriter:

Vildsvinsprov i hägn 44 poäng Utmärkt

Drevdel fält 97 poäng Utmärkt

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very Good

Hon kommer att paras med en ung importhane som ägs av Johannes Fjellström. Campino vom Freischütz-Ost. Han kommer ur riktigt fina linjer som är relativt nya i Sverige. Den kullen han kommer ur har gått riktigt bra redan vid bara två års ålder. Där flera har full pott på vildsvinsproven och riktigt bra fältprov så även Campino. En parning som vi tror mycket på. Vi borde finna stor jaktlust, bra drevtider och riktigt stor vildsvinpassion.

Meriter:

Vildsvins prov S/

Anlagsprov Fält 90 poäng utmärkt

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Utställning Very good

 

Sista drevjakten

Så då har en helt fantastisk drevjaktsäsong tagit slut. Vilken säsong. Har detta året tagit steget att bli professionell hundförare, dvs att ha avlönat hundförarjobb. Det har gjort att tre av fyra månader inte behöva åka och jobba när man inte jagar. En ynnest som få är förunnade. Det har också lett till en helt ny dimension av hundförereri. Kan nog utan att tveka en sekund säga att jag aldrig varit i ett gäng så skickliga hundförare. Har lärt mig massor och hundarna har utvecklats ruggigt mycket. De har också fått jaga lite väl mycket och det känns riktigt skönt att ha fyra unghundar att komma igång med till nästa säsong, de kommer behövas.

Avslutningsjakten var grym. Ett gött gäng goa vänner och riktigt fina jobb. Siri är i mina ögon riktigt bra på svinen. Bra sök och fint tryck i skallet. Hon avslutar dock säsongen med att mista ett öga. Riktigt tråkigt då hon inte är klar med alla proven för sitt avelsgodkännande. Får se hur det påverkar henne.

Gaby, ja hon är Gaby. Grym hund med en energi som är oslagbar. Snart sju år gammal och varit en klippa sedan Udda och Stella kastade in handduken. Hon är inte sämre än dom. Vilket vilddjur hon är i slånen och vassarna. Är riktigt hård på svinen numera. Ett stort plus är att vi har jobbat bort lite av den värsta drevtjuven i henne.

Sedan Gussen. Ja hon är utan tvekan min bästa tysk just nu. Grymt sök, grymt skall. Oftast riktigt bra drevtider och hundraprocentig återgång. Sedan har jag ju ibland varit skeptiskt till hennes skärpa på svinen. Fast det är jag inte längre. För det mesta är hon riktigt grym och har tagit över flera gånger där andra fått stryk och ensam fått loss riktigt stygga svin. Hon är guld just nu.

Sedan har vi Xperta. Ja hon har blommat upp och blivit en drev idiot av klass och rang. I år lägger vi dessutom till ett antal kron och svin till hennes meritlista. Ja nu driver hon svin och det får vara så. Hon är försiktig innan de kommer på fötter, så det är ok  då tycker jag. Riktigt nöjd med henne.

Sist vill jag tacka alla mina jaktkamrater. Ni är underbara, vilka jakter vi haft denna säsong. Mest vill jag tacka min underbara fru som gör det möjligt att spendera all denna tid i skogen med hundarna. Ska bli riktigt roligt att vara mer hemma några månader nu.