Parning på tax

Mariebergs Xperta SE35891/2017 parades den 2021-05-15 med Ubsola Cento SE55901/2016.

Båda hundarna är drevchampion. De har normal sträv päls.

Mariebergs Xperta är en mindre model av tax liten och kompakt. Har ett normalstort sök för att vara tax,  hon har fyra på alla sina prov vad gäller söket. Drevtiderna ligger mellan 45min-2 timmar. Buktar det hänger hon i länge och drar det på långsträck släpper hon omgående. Återgången är och har från första släppet varit helt perfekt. Hon gjorde fyra starter förra säsongen där hon tog en rådjursetta med 52 poäng. Sedan två ettor på hare med 52 respektive 46 poäng. Hon valdes att representera Östergötland i Sm. Socialt en mycket trevlig familjehund som gärna är med där det händer. Hon har körts en del i gryt och där jobbar hon med god kontakt både på räv och grävling.

Ubsola Cento är en hane med mycket intressanta linjer. Han är efter Akki’s Kajakk N05578/83 och Ubsola Agda SE46332/2012. Cento är gjord en varm sommardag på Veterinärhöyskolen i Oslo. Det var några framsynta norrmän, däribland Aksel Skjervheim, som 1994 frös ned sperma från taxhanar som de verkligen trodde på och som var så bra att de var värda att spara till eftervärlden. Kajakk är svensk och norsk gryt- och drevchampion. Det var det en kämpe till hund och dessutom var han snygg. Agda blev tyvärr överkörd förra hösten. Det var en duktig och stabil jakthund med en stark mentalitet, trevlig att ha i hus och hem. Hon hade som bäst 49 ep på jaktprov. Dessutom var också hon stilig att se på.

Han har ett mycket stort sök och bra drevtider. En väldigt social och trevlig hund. Han har drevprov på rådjur med 44 och 43 poäng. Sedan har han ett på räv med 45 poäng. Räv är också lite av hans favoritdjur att driva. Detta i min värld borgar för att intresset för rovvilt finns där.
Valparna beräknas födas i mitten av Juli.
Kontakt vid intresse sker via
Mobil 0730887697
Mail jon.magnusson@kenneludda.se

 

Provframgångar

Idag startades två hundar kopplade till kenneln på vildsvinsprov i hägn. Det är det prov som kanske mest sållar agnarna från vetet. Kräver hundar med ytterst hög skärpa för att kamma hem ett utmärkt på provet. Sätters G Embla startades med högsta poäng och ett Utmärkt. Ägare av Embla är Henrik Nilsson. Oliwer startade Björskogs Atlas som han har på foder åt mig. Även han fick högsta poäng och ett utmärkt. Båda hundarna har ett fältprov kvar till avelsgodkännande så det siktar vi på till hösten.

Sätters Kickass Jojo gick idag sitt skott och vatten, även där med full pott.

Grymt bra jobbat av er alla och stort tack för att ni startar hundarna på prov.