Vildsvinsträning

Idag vildsvinsträning på Mamima. Ett femtontal hund kom från kenneln. Som vanligt spridda skurar. Alla jagar svin , fast med olika mod och dådkraft. Generellt får jag nog lov att säga att snittet har ökat senaste åren. Ett par som utan problem går till pris på vildsvinsprov i hägn och då med en ålder på cirka året. Det får man vara riktigt nöjd med. Kul att träffa er alla idag och se era hundar! Extra tack till @martin_plushd och @jakt_kortogott_ @michaelschepler för all hjälp!

Skarvjakt

Vilken prima avslutning av arbetsveckan. Att sitta på en liten kobbe och vänta på dessa svarta vålnader. Då det tydligen är av mindre värde att vårda fiskbestånden i Östergötland än Kalmar får man ta sig över gränsen för att jaga skarven. Gott om fågel och ett femtontal fick följa med hem. Skyttet var väl inte helt hundra, borde varit det dubbla. Tack @martinyjohansson för inbjudan!

Valparna flyttar

Har varit enormt dålig på att lägga upp om de två senaste kullarna. De är idag 8 veckor och börjar nu flytta hemifrån.

En dam ur Notorious kullen kommer stanna här, hon går under namnet Emma och är en mycket tilltalande krabat. Det är Gaby och Dan Linströms Fyrögas Balder som är fadern. Ska bli kul att se vad det blir av dom.

Vildsvinsprov

I helgen var det vildsvinsprov i Axtorp. Tre hundar som härstammar från kenneln startade. Först Sätters Loke som tyvärr inte hittade svinen i tid, men när han väl fann dom jobbade på bra.
Sedan Sätters I Ymer som är efter min Gaby och Hampus Nilsson mycket goda nedärvande Grekas Erik. Han fick 38 poäng och omdömet mycket bra. Sedan Pantzar som inte är en hund från min uppfödning, dock båda hans föräldrar Sätters Riva och Sätters Frasse. Han kammade hem 44 poäng vilket är maximalt. För detta fick han ett Utmärkt. Väl jobbat av hundar och ägare och ett stort grattis från oss här på Sätters!

Grävling under byggnad

Skyddsjaktuppdrag idag. Jordkällare som förvandlats till grävlinghotell, det hyste två gäster som efter närmare tre timmars idogt arbete av Sätter’s Siri kunde tas av daga. Ytterligare ett skäl att bevara grytjakten. Grävlingen är ett vackert djur fast det kan göra oerhörd skada på egendom.

Minkjakt i Loftahammar

Idag gästspelade vi i Loftahammars skärgård. Med Rune, Martin och Martin. Siri och Xperta var med från kenneln. Martin hade med Tea och Zero. Fyra minkar hittades varav tre togs av daga. Under dagen kunde vi tydligt se den skada dessa djur gör på fågellivet, då det var gott om kadaver efter änder på öarna. Tack för idag alla!

Minkjakt

Minkjakt idag igen. Idag blev det två minkar. Samma hundar som sist. Från mig Siri och Xperta, från Viktor var Bobbbo och Frasse med. Hundarna börjar kunna det här nu! Fantastiskt fin dag vi hade, detta är lätt en av topp fem av jaktformerna !