Parning

Gussen är nu parad.

Gussen är min säkraste hund just nu. Söket ligger på 80-150 meter och är snabbt och effektivt. Drevtider ligger mellan 5-30 minuter beroende på vilttäthet, kontakt med djuren och hur många dagar hon jagat i rad. Snittet skulle jag säga är 15 minuter. Skallet är fantastiskt och det är en fröjd att höra hennes upptag varje gång. Det ger ordet terriertjut dess rätta innebörd. Återgången har alltid varit klockren. Socialt en mycket lugn terrier som gärna ligger i soffan och kollar in vad som händer i huset. Hon kommer från en drevstark kull med bra drevprov.

Finns det då några svagheter? Svaret är absolut! Hon är inte den skarpaste hund jag haft på vildsvin. Hon jagar dom definitivt och det är skjutet mycket svin för henne, men hon hänger inte i dom. Har dock tagit skadade och mindre grisar. Grytskärpan är däremot den värsta jag har haft på en tik. Det är 100 procent kontakt som gäller där. I hennes kull finns dock flera hundar som går riktigt hårt på svinen, så det finns där.

 

 

 

 

 

Uppfödare: Sätter’s kennel

Mått: 38/49

Bett: 42 tänder korrekt bett

LL-Status: N/m

Meriter:

Utställning Excellent

Vilspårprov anlagsklass GK

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Fältprov 166 poäng Utmärkt

Grytjaktprov Sprängare 1:a pris

Hanen jag valt är Hivlingens Öhman. Såg honom när han gjorde sitt vildsvinsprov i hägn. Det är en hane som förtjänar sitt Utmärkt där. Full pott fick han på det och han går riktigt hårt på svinen. Han har också full pott även på drevprov skog vilket är riktigt ovanligt. Utöver det finns ytterligare tre valpar i kullen med bra drevprov. Till detta har han viltspårprov och är utställningschampion. Det är en riktigt snygg hane. Måste säga att jag gillar verkligen hans psyke. Lugn och stabil, väldigt lättkontaktad.

 

 

 

 

 

Uppfödare: Hivlingen

Mått: 38/47

Bett: Korrekt

LL-status N/N

Meriter:

Utställning Excellent och cert

Viltspårprov anlag

Skogsprov 172 poäng utmärkt

Gytanlagsprov kvalitet 1

Vildsvinsprov 44 poäng Utmärkt

Parningen är godkänd enligt klubbens avelskriterier. Kullen kommer vara leveransklar i slutet av April. De är då Chippade, vaccinerade och besiktade. De är fria från MYO.

Mogata

Fin dag i skogen. Siri fick gå första. Gjorde bra drev med bra återgång på dov. Sedan tog hon mufflonlöpan och där stoppade vi henne då de redan smugit ut såten. Efter det fick Kali gå. Bra drev och ganska bra sök idag där hon faktiskt själv släppte igen och gick på bakspår där jag kunde möta upp. Efter det fick Habibi gå, fint drev på två rådjur som gick i pass. En blev där. Hon hittade svin som hon gick ur marken direkt med. Släppte det ganska snabbt och kom tillbaka. Fin dag och nöjd med hundarna. Tack för idag alla och extra grattis till @jaktmansson och din första mufflon.

Högsjö

Gårdagens jakt var viltrik. Mycket drev. Dock väldigt mycket stolpe ut. Siri jabbade bra och hade i princip drev hela tiden. Habibi tog upp en hund som hon körde långdrev på. Sedan fick hon en kompis i grannlagets drever. Så det fick bli bilhämtning. Kali tog sin vana trogen upp och körde långdrev. Glädjande nog bröt hon själv och gick bakspår där jag kunde vissla in henne. Kul dag och tack till alla.

Tax och träning av unghundar

Lite taxjakt igen. Pixi tog upp get och kid. Blev till början ett buktande fint drev som tillslut drog på långsträck. Då släppte hon som vanligt och tog sitt bakspår hemåt. Det är hon mycket noga med att göra.
Sedan fick Kali gå en sväng drog iväg med älg. Bra hörbarhet på henne. Dock hände hon i lite över 4 km så allt hördes inte. Återgången gjorde nästan husse tårögd, 100% tillbaka till husse. Det finns hopp! Tusen tack för idag gubbar!

Taxjakt igen!

Fantastiskt fin dag med Mariebergs Xperta. Mark som inte jagat med hund på åtta år. Mycket rådjur och buktande drev. Husse fick skjuta i första drevet, blev ett hondjur och en bock. Sedan blev det den äldre generationen som sköt ett smaldjur efter ett betydligt längre drev. Fantastisk dag med bästa hundjakten.

Vildsvinsjakt hemmavid

Trevlig dag med härligt grått väder! Körde unghundarna idag. Habibi och Siri fick gå tillsammans då Habibi fick duktigt med prygel senaste svinkontakten. Det gick bra och tre svindrev slutade i sjön. Gick bättre för Oliwer och Atlas som lyckades driva fyra av fyra svindrev i pass och tre blev där. Den fjärde skadesköts och drog på långdrev in till grannarna som lyckades skjuta den för han. Tack för idag alla!

Taxjakt

Idag stod det taxjakt på schemat. Det är det bästa man kan göra en tisdag tror jag. Mariebergs Xperta fick gå först och tog upp ett smaldjur som hon drev dryga timmen, väldigt buktande innan det drog iväg på en spik där hon släppte och gick plikttroget tillbaka. Ny såte och nu fick Lasses och @swanbergpeter tax göra ett försök. Blev ett riktigt långdrev som buktade otroligt fint i områden. Undertecknad tog pass utmed en bäverå och efter 1,5timmar kom en hind i pass och jag nedlade den som sig bör för en unghund. Tusen tack för idag alla inblandande!