Eftersök

Fin dag. Körde Gussen först. Jobbad fint och höll tiderna idag. Oliwers Riva drev fram hind och kalv till mig. Kände i skottet att det tog lågt. Vi trodde att hundarna jagade vidare på kalven. Bröt där och jagade vidare för att låta den lägga sig. Gussen, Gaby och Stella har fått gå idag. Det mesta gick stolpe ut. Jag och Oliwer åkte tillbaka och spårade med Habibi som gjorde ett klockrent arbete. Vi hittade kalven och kunde avfånga den i sårlegan. Grymt nöjd med den hunden. Tack för idag alla delaktiga.

 

Hundförare igen

Spridda skurar med hundarna idag. Gussen öste på i första såten och tömde planteringen hon skulle med bra resultat. Siri körde andra och skötte sig helt ok. Fick ut ganska mycket dov ur den såten som nog var den vilttätaste denna säsong än så länge. Många hundra dov därinne. Stella och Siri fick tag på ett svin i sista såten och valde att spendera resten av den såten ganska långt från där vi skulle vara. Rolig dag med bra jobb från alla inblandade. Tack för idag!

Galt

Tusen tack till alla som var med idag. Gaby skötte sig och fick en dov i pass idag. Själv fick jag möjligheten att skjuta en 140 kg galt för Victors hund på gångstånd. Mycket spännande dag.

Gubbajakt

Prima dag med gött folk. Dov, älg, svin och rådjur. Hundarna skötte sig hyfsat, husse fick knappt se ett djur. Roligt som fan ändock, fina vassar och bra drag. Två dov, två rådjur och två svin. Tack för idag alla!

 

Bra unghundsjobb

Lilla Habibi. Drev fram en kalv till passkytt som förvaltade läget bra. Sedan hittade hon en tjur som smet ut, det blev långdrev på den. Siri fick kliva in och skötte det bra. Sedan fick Gaby ta nästa område. Två bra drev med fin återgång. Skönt med en halvdag.

Dovjakt med tax

En mycket bra dag med tax och basset drev som avlöste varandra låg där 4 dov på 3 gubbar. 2 mil i taxbenen och en väldigt trött Mariebergs Xperta.Det är skärgårdsjakt det, när det är som bäst. Tack för idag gubbar.