Grattis!

Fick i helgen lite meddelanden från valpköpare som haft framgångar med sina hundar. Det är alltid otroligt roligt att se avkommor från oss bli riktigt väl omhändertagna och att de kommer ut på prov och utställningar.

Först ut var Magnus med sin Sätter’s Thyra som plockade hem ett excellent på utställning i helgen. En mycket fin tik som dessutom tagit ett första pris med full pott på fältprovet. Stort Grattis till er!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan kom det medelande från Tomas som hade tävlat i viltspår i KM Motala och vunnit den, därmed kvalat vidare till LM.. Hedwig såg jag förra helgen i hägnet och det är en tik med mycket gott gry i på vildsvinen.  Bra jobbat även där och stort Grattis!

Vildsvinsträning

I helgen hade jag lite kennelträff och vi träffades på Mamimas anläggning i Östra Ryd. En fantastiskt fin anläggning med riktigt många hägn av varierande terräng, grisar och storlek.

Det är alltid roligt att träffa hundar från sin egen uppfödning för att utvärdera egenskaperna. Det har spretat ganska bra genom åren. Jag skulle säga att det har varit ett framstående problem med hundar från Sätter’s kennel och det är främst Stellas avkommor där många har alldeles för långa drevtider och därmed problem med återgången. Uddas avkommer har jag upplevt som aningen mer balanserade. Det har också varit väldigt varierat när det gäller skärpan hos Stellas valpar. Några är inte alls förtjusta i vildsvin, medans andra som Sätter’s Frasse går riktigt bra. Hans fulla pott på vildsvinsprovet i hägn visar att han har goda kvaliteter.

Då känns det extra roligt att se valpar efter henne jobba riktigt bra på vildsvinen. H kullen som bara är ett år nu var representerade med två hundar. Jack som har haft lite otur hittills med vildsvinen, Två kontakter, båda stora grisar, båda har pryglat honom. Detta märktes bara till en början, sedan var det som bortblåst och han var närgången och intensiv i sitt arbete. Hans kullsyster Speja gick riktigt bra med tanke på att det var första gången hon jagade gris. Närgånget och intensivt arbete som gjorde att svinen var i rörelse mest hela tiden.

Roligast av allt var nog ändå att se Gabys första kull. De var fyra valpar där. Ganska precis ett år gamla. Ingen av dom har någonsin träffat ett levande vildsvin innan. Det var utan tvekan det bästa jag sett från min egen uppfödning i första släppet. Alla fyra jagade med galen intensitet och respektlöshet. Otroligt tryck där skallet är riktigt intensivt och väldigt rörligt arbetssätt. När jag i slutet av dagen släppte min egen Sätter’s Siri var det som att se mormor Udda första gången hon var i hägn. Galet roligt och dessa två kullar ska bli riktigt roligt att följa nu under året.