Gaby parad

Gaby är nu parad med Jägarbackens Ivan. En parning som jag tror stenhårt på. Två hårt jagande hundar med bra drevtider. Ivan är en av de skarpaste tyskar jag känner till på vildsvin. Det är 100 % kompromisslöshet i närarbetet. Detta samtidigt som han hemma är riktigt lugn och lätthanterad. Precis som jag vill ha tyskarna. Med av och påknapp. Båda föräldrarna är PLL N/N så kullen kommer vara fri. Båda hundarna är avelsgodkända. Valparna väntas runt 1:a april. Leverans runt 1:a Juni.

Jägarbackens Ivan är en hund som har extra allt!! Allting har funkat sen dag 1 i skogen. Drev tider på dovhjort och rådjur ligger på 15-25 min. Kronhjort och vildsvin 40 min -1,5 h. Vid vildsvinsarbetet är han den mest kompromisslösa hund jag jagat med oavsett storlek på svinen. Det har han varit sedan 8 månaders ålder. Då han träffade dom för första gången i hägn. Han söker ut tills han hittar något att jaga. Han är mycket lyhörd och man kan kalla in han från 400m i skogen. I hemmet är han lugn och mycket social och ligger helst vid husse i soffan. Och aldrig något problem med andra hundar.

Meriter:

1:a pris skogsprov, 154 poäng

Vildsvinsprov i hägn Utmärkt 40 poäng

Utställning Very Good

Sätter´s Gaby

Gaby är en liten kompakt tik. Hon är otroligt rörlig i sitt arbetssätt och har imponerat stort på mig både som grythund och även som drivande hund. Hon jagar 15-45 minuter beroende på vilt och kontakt. Hon har en förkärlek på större svin som hon av någon anledning gärna jobbar länge med. Hon jobbar närgånget, men med förstånd på vildsvinen. Återgången är bra. Söket är helt ok även om jag sett de som ligger ute längre, hon tar igen det med tempot hon håller där. Inne är hon lugnet själv. En riktigt trevlig hund helt enkelt.

Meriter:

1:a pris drevdel fält, 170 poäng

tre raka 1:a pris på grytjaktprov förliggare ( Grytjaktchampion)

Utställning Excellent

 

Sista veckan

Jag brukar ju försöka skriva om de flesta jakterna med hundarna. De sista två veckorna har det dock varit jakt varje dag och energin har inte riktigt funnits på kvällarna. Har varit några galet roliga dagar. Hundarna har gått för fullt och det har varit den ena roliga dagen efter den andra. Jag kör en bildkavalkad istället.