Frasse har mognat

Fredrik Bengtsson valde att starta sin Sätter´s D Frasse på Vildsvinsprov i hägn i lördags. Han har sedan tidigare ett andrapris och ett S i tyskland. Dessa tog han för över ett år sedan. Då han har fått jaga en säsong, eller mogna. Blev ju inte så mycket jakt för Frasse förra säsongen efter som han hamnade i batalj och fick dåliga skador som inte ville läka och en infektion i kroppen efter det. Trotts detta plockade han sitt grytjaktchampioant under vår/vintern. Han har nu mognat och kontakten är där den ska vara. Frasse blev ju ganska väl snittad under ett provsläpp för bara några veckor sedan. Detta verkar dock ha runnit av honom helt nu då han plockade full pott på vildsvinsprovet. En hane med bra dådkraft, prima sök och ett jävla tryck i skallet. Tror att husse får skaffa väst till Frasse inför årets vassjakter.

Jag lyfter på hatten och kan åter igen konstatera att jag har haft förmånen att sälja mina valpar till personer som jobbar hårt och målmedvetet med sina hundar. Riktigt roligt! Stort Grattis!

Viltspårschampion

Idag startade Linda Sätter´s G Havana på hennes tredje viltspårprov i öppenklass och plockade hem ett tredje förstapris. Detta betyder att hon därmed har sitt Viltspårschampionat. Återigen får jag lyfta på hatten och gratulera. Mycket bra jobbat av både hund och hundförare. Kul att se att G kullen presterar kanonbra.

Vildsvinsprov i hägn

Idag var det vildsvinsprov i hägn på Boda i Östra Ryd. Riktigt bra hundar till start. Oliwer startade sin Sätter´s Riva som gjorde i stort sett allt man kan önska sig. Hon plockade full pott på poängen och fick en ganska talande provberättelse. Se bilden. Riktigt roligt att se att hundarna presterar bra på proven och framförallt på vildsvinsproven. Bra förvaltat av dig Oliwer. Stort tack till alla som var delaktiga på provet idag.

Nya framgångar

Linda fortsätter att prestera med Sätter´s Havanna. Ytterligare ett viltspårprov i öppenklass avklarat och även denna gång blev det ett förstapris. Bara ett kavr nu så är viltspårchampionatet i hamn. Sedan var de iväg på utställning i helgen och fick där Very good. Riktigt bra! Så himla kul att hundarna hamnar hos så engagerade valpköpare som jag har förmånen att ha.