Ny parning

Förra veckan parades Sätter´s E Gaby med Grekas Erik. Det är en parning jag tror mycket på. Erik (Sture) är helsyskon med min Stella och de kommer från riktigt starka drivande linjer, bra drevtider och fin återgång. Erik har jag använt tidigare på Gabys mor Udda. Den parningen föll mycket väl ut, där har vi bland annat Sätter´s Ester och Sätter´s Thyra som båda plockade full pott på sina fältprov under den gågna säsongen.

Gaby är en liten kompakt och välmusklad tik. Hon har ett otroligt possitivt sätt, med bra sök och hög hastighet i det. Drevtiderna varierar, dock sällan under 20 minuter. Vildsvin har hon kommit igång riktigt bra under den gågna säsongen. Hon trycker loss det mesta och klarar av vassjakten som vi bedriver ganska mycket här hos oss. Skärpan är över medel på de tyskar jag sett, hon har inga problem på skadade grisar och de under 50 kg. De större har hon ett förnufftig avstånd till och söker där mer nyp. Grytjakt är hon riktigt bra på, precis som sin mor är hon grytjaktschampion. Det blev hon innan två års ålder. En riktigt säker grythund.

Erik är en stabil drivare, med långa drev och bra återgång. Driver ganska länge, med förkärlek till vildsvin. Där han används flitigt och med stor framgång. En hane med tryck i, som dominerar de flesta lägena med grisarna. Lite för skarp i gryten för att användas aktivt i dom. Utseendemässigt en kraftig hane, med riktigt välutvecklad kropp med djup bringa och kraftigt huvud. Strävt hårlag.

Båda föräldradjuren är N/N när det gäller Linsluxation. Dvs denna kull kommer vara helt fria från anlag. Valparna beräknas komma vecka 20-21

Ytterligare ett stort Grattis!

I Helgen stack jag och min Dotter Kaya på en liten turné. Det blev först Borås. Wirpi hade ett drev och ett långt spårarbete. Dock alldeles för mycket Snö för att det skulle bli bra.

Söndagen bar det av till Tidaholm och ett besök hos Bengtsson. Målet var att få till ett sprängarprov åt hans hane Sätter´s Frasse. Vi fick napp i första stentippen. Fler inspår än ut och mycket rävpiss och den omisstagliga doften av räv. Domare tillkallades och vi placerade ut oss. Frasse började jobba. Dröjde cirka 10 minuter innan herr räv stack ut sin nos för att fly sin antagonist. Detta försök avvisades dock av Frasses husse, som satte en bra träff i räven. Rekommenderat 1:a pris och ett grytchampionat klart för Frasse. Mycket roligt och grymt bra jobbat!

Stort tack till alla inblandade i helgen! Ni är guld värda!

Stort Grattis

Idag har Fredrik Bengtsson startat sin hane Sätter´s D Frasse på grytjaktprov. Efter ett formidabelt arbete på en räv i en stentipp så är han föreslagen ett första pris för den insattsen. Det är det andra för Frasse och nu saknas bara ett till för championatet. Mycket bra jobbat Bengtsson och Frasse!