Tjuvstart

Igår körde vi av några av vassarna i Gryt. Det var dock dåligt med gris och resulterade inte i några direkta hundjobb. En gris fanns det och den valde att fly ur vassen så fort vi gick in i den. Den sprang då rakt på Viktor som på stadiga två meter satte en perfekt hjärtsmäll. Bra jobbat av alla inblandade. Tusen tack för en trevlig morgon!

arets-forsta-drevjaktsgris

Eftermiddagsjakt

Idag började dagen med att jag och tjejerna packade in oss i bilen och gav oss iväg mot Norrköping för en förmiddag av fotbollsspel, då aya skulle vara med i sin första fotbollscup. Det gick väldigt bra. Efter detta bar det av hemåt och jag och Viktor bestämde oss för att ta en tur till skogen för att köra ett nytt gryt som vi fått rapporter om.

Väl där visade det sig vara ett gryt me många ingångar och de var utspridda på väldigt stor yta. Gaby fick gå i och jobba, detta gjorde hon kanon. Kontakt ganska snart och efter två kontakter beslöt vi oss för nerslag. Vi kom ner perfekt och snart nog var vi nere, då pejlen bara visade 0,7. Gaby låg på riktigt bra. Efter att vi lyft henne fick vi ganska snart fram en vinterfet sugga som med ett välplacerat skott gick vidare till de sälla jaktmarkerna.

gaby-med-dagens-forsta

Då vi fått n känsla av att det var fler grävlingar i släpptes Gaby i på nytt. Mycket riktigt var det snart full kontakt igen. Nytt nerslag på 0,7 meter. Gaby plockades upp och nu kom en fet sugga till utbackande. Detta krävd en rutinerad hand för att på ett säkert och etiskt försvarbart sätt avsluta det hela. Pang!!!! och grävling nummer två för dagen låg bärgad.

dagens-andra

En fantastisk eftermiddagsjakt och ett mycket imponerande unghundsarbete från Gaby.

bra-jobb-av-gaby

Några intensiva dagar

Har missat och skriva om när gänget var uppe här på grytjakt. Lördag var det samling och vi körde igång rätt skapligt. Calle och Linda skulle komma lite senare. Jag, Bengtsson, Johan och Martin drog ett varv och spanade gryt. Fick napp på andra grytet och Udda släpptes i. Ett stenigt gryt i en brant slänt. Knappt hann Udda in förens grävlingen kom utfarande. Johan som var dagens hagelskytt fick på en smäll, dock inte dödande. Udda kom ut och gick ifatt, så var det klart med det!

In igen och nu fick vi fast stopp i grytet, ett snabbt nerslag på ett spaddjup. Två grävlingar till avfångades nu under ganska odramatiska former. Tre grävlingar bärgade på mindre än en timme.

tre-for-udda

Nu kändes det hoppfullt inför dagen. Calle, Linda och Viktor anslöt och vi körde ett beprövat,men inte helt lätt gryt. Denna dag visade sig vara minst lika besvärligt som tidigare. Stella fick jobba nu, hon låg tvärstopp och grävandet började. Nästan tre meter djupt och två nerslag, Det hela slutade med  två grävlingar, det konstiga var att det blev en galt och en kulting. Detta efter mer än fem timmars jobb. En strålande insatts av alla inblandade, såväl folk som hundar. Efter detta lite mat och en öl.

varldens-starkast-bengtsson linda-jobbar-djupt kommunalanstallda

Nästa dag bar det av ut till gryts skärgård och Viktors mark. Första grytet även det beprövat bestod av tre ingångar och lite stenbumlingar. Nu skulle Frasse få chansen. Han skötte sig bra och låg på bra. När vi gjorde nerslaget klantade vi oss dock och den smet in i grytet igen. Frasse fick ingen ordning på det hela och Mynta fick chansen istället. Inte hon heller fick någon ordning på det så vi provade med Stella som löste det hela och snart avfångades en liten galt.

stella-med-en-av-arets-manga

Nästa gryt var för mig nytt. Ett litet gryt som låg ute på en ö. Merida fick chansen, var dock väldigt rörligt i grytet och det dröjde länge innan vi fick möjlighet att ta oss ner. Visade sig vara en riktig labyrint av gångar och våningar. Tillslut fick vi dock till ett nerslag och vi kunde avfånga helgens sista grävling. En fantastiskt trevlig jakthelg och helt ok resultat med sju grävlingar i backen.

stella-med-dagens-sista

Tack till alla inblandade!

Gaby plockar poäng

Igår åkte jag till Micke för att nu denna underbara morgon göra ett försök på gässen. Det var inget som stämde, så vi gav upp det ganska omgående. Istället hade han ett nyfunnet aktivt gryt i rockärmen. Sagt och gjort begav vi oss dit. Det var beläget i gles gammal tallskog som gränsade mot en yngre granskog. Grytet var en enkelpipa och den vältrampade jorden utanför tydde på att det var någon som använde det också.

Gaby fick chansen att köra först. Hon smög in och det dröjde inte många sekunder innan grävlingen var funnen och nu låg hon på riktigt bra. Vi gjorde nerslaget direkt. Det hamnade perfekt över henne. Hon låg på riktigt bra. Hunden lyftes upp och grävlingen kom som en projektil mot spaden som spärrade flyktvägen. Det resulterade i ett bomskott och då blev det lite kallabalik som slutade med att den första grävlingen blev skjuten på flykten.

gaby-med-dagens-forsta

Vi fick dock känslan av att det var grävlingen som låg bakom den första som smitit ur nerslaget när den andra tryckte sig förbi spaden. Gaby gick i och några sekunder senare var det full kontakt fast nu ett par meter från första nerslaget. Gaby jobbade kanon och vi grävde snabbt ner till där hon låg, hamnade även denna gång rätt på henne. Hon lyftes och nu kunde vi under lite mer ordnade former skjuta grävling två, tre och fyra. Två av dom var riktigt stora, den ena vägde 18 kilo.

Får sammanfatta det som ett klockrent jobb från Gaby. Känns riktigt bra på grytsidan. Nu ska vi bara få ner tempot och näsan lite ovanjord på denna dam. Tusen tack Micke för en kanonkväll och morgon.

gaby-med-alla-fyra

Fältprov

Idag hade vi fältprov i Skänninge. Det är sjätte året i rad som jag är där nu. Ett välordnat prov av två eldsjälar hos oss här i Östergötland. Stort tack till Maria och Bengt.

ett-av-manga-falt

Sätters D Frasse fick ett förstapris med 167 poäng, ett i mitt tycke utmärkt arbete.

Sätters E Loke fick även han ett förstapris med 165 poäng, även det efter utmärkt arbete.

Min egen Sätters E Gaby gjorde inget vidare idag, eller man kan säga att hon skötte sig riktigt dåligt och gjorde inte ens ett bedömningsbart arbete.

Stort Grattis till Martin och Fredrik!

satters-loke satter-frasse

Gryträv

Igår var det åter igen stövarjakt. Martin  och Björn var nere med sina hundar. Vi släppte tidigt på morgonen. Fick väl egentligen inte ordning på så mycket till att börja med. Wirpi hade två hardrev som var helt ok. När vi flyttade oss en aning med bil för att prova en ny mark, fick vi upptag på Leon, han gjorde ett fint drev som slutade i en enkelpipa som gick in under en klippavsatts. Gaby fick rycka in. Hennes första rävkontakt som slutade bra för henne och mindre bra för räven. Det blev dock inget sprängning. Hon tryckte effektivt fast den i en skreva och efter lite bök avfångades den med grytrevolver. Bra jobb av Johan, Björn, Martin, Viktor och alla inblandade hundar.

Tusen tack till alla!

Stövarjakt i backen

Idag började vi dagen med stövarjakt . Vi fick efter mycket om och men tag på en räv som vi trodde hade grytat, det visade sig dock vara så att det icke hade gått i det grytet. Efter ett mycket bra jobba av Gaby kunde vi skjuta två grävlingar för henne. Efter detta körde vi ett gryt där ingen hund fick ordning på grävlingen. Vi fick efter cirka två timmar ge upp, mycket besviken på det. Nästa gryt var dock fint med ett prima enkelt gryt som funkade kanon, där Udda såg till att grävling nummer tre blev skjuten idag. Bra jobbat av grabbarna grus och dogsen!

Gabys andra Går bra nu! Tv å för Gaby!