Skyddsjakt med dödsök

Nu är den period där vi som jägare bör vissa vår sammarbetsvilja med jordbrukarna här. Spannmålsfälten börjar dra allt mer gris och foderplatserna lockar inte lika mycket för tillfället. De marker vi har att tillgå är det mest korn på. Den är inte riktigt där grisarna vill ha den för att vara riktigt galna i den, men de har börjat dra sig ditåt. Jag och Viktor var ute en sväng igår. Underbar kväll, lagom varmt, inte för mycket mygg och väldigt mycket vilt ute. Föryngringen ser god ut på grisfronten. Suggor med kultingar som lydigt håller sig på foderplatserna. Vi stötte dock ihop med en galt som inte riktigt hade fattat var han hörde hemma. Ett bra placerat skott av Viktor och det var löst. Galten gjorde en dödsrusning på 100 meter. Detta var ju ett gyllene tillfälle att träna lite unghundar. Både min Gaby och Viktors Frasse skötte det mycket bra.

Gaby dödsök Viktors galt

Sommarträff

I helgen har jag varit på sommarträffen. Det var som vanligt en mycket trevlig tillställning, mycket folk och en fantastiks anläggning hos Roslagens vilt och jakt. För Sätter´s kennel gick det riktigt bra.

Sätter´s E Balder Excellent

Sätter´s E Loke Excellent

Sätter´s E Gaby Excellent

Sätter`s C Meta Very Good

Tillsammans tog också dessa hundar hem Uppfödarklassen. Bra jobbat.

På grytanlagsprovet startade fyra hundar från Sätters. Alla plockade hem kvalitet 1 och full pott anlagsprovet. Plus att Sätter´s D Mynta gjorde skott och vatten, så hon nu har sitt anlagsprov klart.

Det var:

Sätter´s  E Balder

Sätter´s E Loke

Sätter´s E Gaby

Sätter´s D Frasse

Sätter´s D Mynta

Sätter`s D Mynta Sätter´s E Balder Sätter´s E Gaby Sätter´s E Loke

Mycket nöjd med hundarnas insatts. Deras ägare har skött sig utmärkt. Tack till Martin som vaggade mig till sömns varje natt. Fast störst tack till Linda som tog hand om oss andra och framförallt skötte Gabys utställning och prov.

Nya förmågor

Igår var jag till Trelleborg och hämtade hem två nya valpar. Det är två hanar ur Ronja Vom Chausseehaus och efter Racker Vom Rhöngebirge. Hundar med riktigt hög vildsvinpassion och skärpa. Ska bli kul att följa dom.

Mycket nu!

Det är lite dåligt uppdaterat nu, det är för att jag renoverar här hemma denna sommar och det gör att allt tekniskt blir lite tungrott. Det har dock varit lite skyddsjakter på Svin och någon på grävling.

Det tråkigaste är att August har avlidit under jakt. Det roligaste är att Gaby visar framfötterna allt mer.

Gaby med gris