Valpträff

I lördags träffades vi i Aneby. Det var valpar ur D och E kullen. Alltså hundar ur Hivlingen´s Udda, efter Hivlingens Vasco och hundar ur Grekas Estelle, efter Häxjaktens Ragge. Det var stor uppslutning och bra stämning. Vi tränade i vildsvinshägn, för vissa av hundarna var det första kontakten med vildsvin, för andra inte. Variationen i mental mognad var väldigt stor. Det var dom som skötte sig riktigt bra och de som fick sig en smäll av svinen och tyckte det var obehagligt och backade rätt hårt för det. Hundarna är cirka ett år, inte riktigt på E kullen. Varierade mycket inom kullarna också. Roligt att se att hundarna har intresset för vildsvin i alla fall. Kul att se engagerade valpköpare som verkligen har lagt tid på sina hundar.

Hicke Frasse Loke Martin och Loke Mynta Valpträff 16 Hundvalpar 15

Jag körde Gaby som åter igen visade att hon besitter mod att jobba med svin. Hon imponerade faktiskt riktigt stort och jobbade riktigt närgånget på grisarna. Hon var så pass närgången så hon blev riktigt halt på ett ben efter att svinen fått tag i henne.

Körde även August som uppvisade en enorm energi och att han gillar vildsvin. Han jobbade närgånget och respektlöst, mycket bättre än vad jag hade trott, med tanke på det jag har hört om honom från folk.  Kul dag! Stort tack till alla inblandade.

Valparna

Nu har ögonen öppnats på gänget och det är imponerande tillväxt på dom, krypet har övergått i de första staplande försöken att gå. Barnen spenderar väldigt mycket tid i valplådan, de kommer vara vana vid att hanteras.

DSC_0013 DSC_0011 DSC_0216 DSC_0217 DSC_0218 DSC_0219 DSC_0221