Parning på G

Stella kommer paras på sitt nästa löp. 

Grekas Estelle

Stella som vi kallar henne är en kanonfin hund med ett underbart temperament. Hon kommer ur Grekas Adel och Tyjas Rambo. Där fadern är en riktig maskin, långa drev och riktigt skarp.Stella har bra sök och lagom skärpa. Drevtiderna är mycket bra, närmare 15-40 minuter med klockren återgång. Mycket spårnoga är hon vilket gör att dreven inte går för fort och djuren buktar ganska bra för henne. Hon har en nästintill perfekt återgång. Hon jobbar riktigt fint i gryt och med väl avvägd skärpa på svinen.

Dogbase:000, 102, 109, 110, 112, 106

Uppfödare: Grekas kennel

Mått:37/48

Bett:42 tänder korrekt bett

LL-Status: N/N

Meriter:

Utställning, Good

Ga Sprängare, GK

Anlagsprov Fält 166, Mycket bra

Grytjaktprov, förliggare 2:a pris

Hanen är Gamekeepers AH Gant. Gant är halvbror med min Rex som var en av de grymaste hundar jag har sett. Där ska Gant vara av samma kvalité.

♂ GAMEKEEPER’S AH GANT

Gant med sitt första vildsvin

Född: 11 september 2012

Far: Hivlingen’s Algot

Mor: J SE J(gs)CH Tribiani Hilda

Titlar: J

Jaktprov: Utmärkt på TJTK’s Anlagsprov Skog, 168 poäng på tyskt Zuchtprüfung, Grytjaktprov sprängare 1:a pris.

Utställning: Excellent, CK, BIR Juniorklass

Beskrivning:

En liten, men välbyggd hane med rejäl benstomme. Snäll och vänlig mot allt som inte skall jagas. I skogen byter han skepnad och arbetar kompromisslöst i gryt och på vildsvin. Gant har ett bra sök och drevtider på ca. 30 minuter.

Valparna har kommit

Udda valpade i måndags. Det var som vanligt inga bekymmer och hon skötte det hela själv. 2 hanar och 3 tikar blev det. Jag kommer att ta kontakt med alla valpköpare under de närmaste dagarna. Kommer dock inte kunna tillgodose alla som står på valplistan.

Valparna med Udda

Bergsgryt

I tisdags var vi ute med stövarna och körde lite. Första räven som Rali drev gick i gryt på fiendemark så det var inget att tänka på. Wirpi och jag tog en sväng på Stora odlingen och kammade hem noll. Vi hade dock kontakt med vildsvin, vilket hon tyckte var mycket otäckt. Jörgen ringde och sa att de hade en räv i gryt. Det var ett gryt vi aldrig besökt tidigare. Så packade ihop och rörde oss mot grytet. Grytet var beläget 15 meter från havsstranden i en brant sluttning. Två ingångar och det såg ut som om vi hade det som handen i handsken. Så var dock inte fallet. Stella som släpptes in var mycket uppeldad och ylade av frustration. Hon kom helt enkelt inte in då det var för trångt. Hon fick hålla på en halvtimme, räven kände sig antagligen säker och stannade där inne. Vi körde klassikern att alla gick utom två. Räven kom dock inte ut. Så vi gick och Wirpi hade en bra drev som dock inte resulterade i något skjutet.

Trevlig dag med prima väder. Tack till alla delaktiga

Udda

Udda är med stor säkerhet dräktig. Hon är rund som en tunna och det är bara i vecka fem. Så nu hoppas vi på en bra kull och sedan återkopplar jag med alla på valplistan.