Vak på fälten

Igår hade vi jaktmöte och efter det tog jag en tur för att se över nysådden. Fantastiskt vacker kväll med stark måne, fågelkvitter och orrspel på en avfälten.Jag slog mig ner där en timme och kollade på dessa spelande fåglar medans mörkret sakta lade sig över fälten. Några grisar kom inte där, men grävlingarna var ute och pillade i skogskanten.

Tog mig en tur till några andra fält och snart stötte jag på två grisar, den ena sprang till skogen, den andra låg kvar, där den tidigare stått och bökat. Lite släpning och sedan hemfrakt av nassen.

Fin natt Vakta vårbruket Fjolårsgris

Spårträning

Körde lite spårträning med Hilma och Dandy igår. Gick hyfsat, men ändå inte där ännu. Tänk man att t var gången så är det ju inte så konstigt att det är svårt med ett fullspår, de löste det ju ändå så ok.

Nöjd Dandy vid spårslutet Smile

Valparna växer

Nu har det börjar röra sig rejält i valplådan och under veckan som kommer kommer de att prova på livet ute under korta stunder.

På vingliga ben Rally vid matskålen Mmmm mat Efter mat kommer vila

Udda hämtades hem i onsdags och det är bara att hoppas att allt går bra med den parningen.

Lön för mödan

Som jag nämnt tidigare är skyddsjakten igång för fullt på fälten på de gårdar där vi sköter det. Förra veckan blev det två bök monster. På en vall har vi haft väldigt mycket besök och jag har varit där ett tiotal gånger under olika tidslag. Får dock aldrig tag på den skyldige. Så i förgår var det en ensam gris ute. När det är ensamma grisar vill man ju gärna att det ska bli rätt gris så man inte skjuter någon spendragen sugga. Jag lyckades dock aldrig komma åt den, för den gick hela tiden undan för mig.

Igår hade de vältat och sladdat skadorna på vallen och det brukar vara en bra dag att vara ute på. Av någon anledning vill de alltid ut på det. Mycket riktigt när jag kom ner så stod det en ensam galt där. Jag började smyga mot den. Han gick dock hela tiden och denna katt och råttalek höll på i 400-500 meter innan det blev ett läge och då hamnade kulan där den bör vilket ger knall och fall effekt och lite kvällsjobb, men det är det värt. För attans vad roligt det är när man lagt ner så mycket tid att äntligen lyckas.

Bökilator down

Udda är parad

Nu är Udda parad med Hivlingens Vasco. Det är två hundar med fina linjer bakom och det borgar för goda jakthundar. Valparna kommer födas i början av juni och vara leveransklara i början av augusti. Mer info om hundarna finns under fliken Avel.