Spårträning

Sätter´s Etta och jag har tagit det lite lugnt någon vecka nu då hon hade ådragit sig en liten skada. I lördags var vi dock på spårkurs igen och hon gjorde ett galant jobb på ett fullångt spår för anlagsklass. Även hennes kullsyster Sätter´s Riva gjorde ett riktigt bra jobb. Känns som de löser det utan problem.

Skyddsjakt

Under några veckor har vi nu med jämna mellanrum varit ute på kvällarna för att kolla över vallarna. Vildsvinen har lyst med sin frånvaro. De har istället varit på foderplatserna vilket är precis som det ska vara. Sista veckan har dock rapporter om en flock smågaltar som har gett sig ut på fälten, tillsammans med alla dessa gäss som verkar sitta överallt.

Igår var det dags igen och efter lite spanande fann vi flocken och med perfekt vind tog vi oss in på ett bra skotthåll. Efter lite studerande , vilket är rätt skoj. Valde jag ut en av dom och kramade av avtryckaren. Den blev på plats och de andra sprang runt som yra höns. Ödmjuk som man är tog jag inga chanser, de fick gå till en annan dag. Vi observerade även en annan gris av modell större denna fick också gå. Fin kväll och skönt att säsongen är igång.

Spårträning

Idag var det dags för nästa etapp på spårträningen. Oliwer och jag åkte imorse för att spåra lite på kursen vi går. Först gick Oliwer med Riva på ett kortare spår inga problem alls där.

Efter detta gick jag med Etta och där gick vi ett 250 meters spår med en 90 graders vinkel. Hon skötte sig föredömligt och jobbade kanon. Med näsan i backen hela tiden och tog spåren som inget. Kul att se.

Känns roligt att jobba lite med dom off season. Annars kör vi dragträning. Igår körde vi en mil rent drag i rätt kuperad terräng. De älskar det, extra kul blir det när rådjuren springer på vägen eller som igår när en älgtjur kommer ut på vägen och följer den i 500 meter framför oss, då blev det liv i draglinan kan jag lova.

Spårträning

I helgen började jag och Oliwer på spårträningskurs. Det är ju bra vilosäsongs träning. Sätter´s Etta och Sätter´s Riva är det som får gå på det. Båda två klarade helgen med bravur!

Grisspaning på fält pågår också för fullt, än är det väldigt lungt, men desto bättre aktivitet på åtlarna.

Har också fått till lite info om nästa parning under avel.