Slit, men lön för mödan

Idag åkte jag och Viktor till Kullerstad för att kolla av Magnus gryt. Första två gryten var tomma och vi gav oss av mot det tredje. Där bodde något. Udda slank ner och snart var det kontakt. Det gick dock runt hela tiden och som husse kände jag mig lite missnöjd där ett tag. Tillslut la det sig dock bra och vi kom ner. En bra och lyckad avslutning. En liten galt tagen av daga.

Efter detta tog Magnus oss till ett nytt gryt. Där fick vi också napp. Udda körde sitt andra gryt. Det rörde sig ganska mycket och gick loss från första nerslaget. Sedan ett nerslag till, när vi kom ner kom Udda upp, vilket hon nästan aldrig gör. Hon hade helt klart problem och var frustrerad. När vi väl kom igenom förstod vi varför, grävlingen grävde för fullt och hade grävt igen gången. Nu blev det grävning på hög nivå. Efter fyra timmars jobb och mer än tre meters grävande kunde vi tillslut avsluta. Det blev en stor fet sugga som togs av daga. Grymt jobb av alla inblandade och stort tack till Magnus.

Sedan fick jag ett roligt medelande från Jon som köpte en av valparna ur Uddas kull. Han har haft lite kämpigt med björnjakten, men idag fick äntligen hans gråhund tag på björn och den blev senare skjuten. Terry som tyskvalpen heter var helt orädd när han hälsade på björnen. Stort grattis!

 

Där är han!

Idag var jag ledig och det firades med jakt. Vi begav oss till Troserum, värdar för dagens jakt var Jimmy och Viktor. Med var också Seppo, Affe och Wilmer. Första grytet låg i en slänt mot ett fält och hade en tio ingångar och var mycket använt. Udda fick köra första släppet. Hon for i och det blev på plats, låg där länge och vi ansåg att det var läge att börja jobba, dryga metern och intill en stor gran vilket innebar grymma rötter och massor av dom. Det tog sin lilla tid, men efter mycket slit kom vi ner, Udda lyftes upp och en liten Grimbart tittade fram och togs av daga! Udda hel och fin, kanonjobb.

Sedan sökte vi gryt, ja sju tomma blev det. Tillslut landade vi i en slänt sittandes trötta tjuriga och allmänt uppgivna.

-Jävla värme!!!!

Efter ett tag säger Viktor. Där är han!

-Vem undrade vi andra. Grävlingen, när vi andra ställde oss upp såg vi en grävling springa nere på trädan. Nu blev det fart och energin kom lika snabbt som adrenalinet kommer till en annan när nån jävla gubbe står och stirrar på en när man parkerat bilen fel. Det vill säga omedelbart. Som kastade ur en kanon välde vi ner för slänten och efter lite strul kom Stella på spåret och löpte med lätthet ikapp den och satte utan problem stopp på den. Hon låg på bra och kämpade som fan i solen. Ganska enkelt avlivades den. Stella la sig nöjd  bredvid sin kombatant. Nu var vi pigga och glada igen efter ytterligare fem gryt gav vi upp och åkte hemåt. Kul dag!

Tusen tack till alla inblandade!

Kvällsgrävling

Helgen gick utan jakt, traktorn gick sönder, bilen behövde nytt avgasrör….ja tiden smiter liksom ifrån en. Så på söndagskvällen blev jaktfrustrationen för stor. Tog Udda och grytgrejerna och åkte till grannas. Där tog det ingen tid att hitta aktiva gryt. Första grytet var definitivt aktivt. Mitt i en gammal stengärdsgård. I med Udda och hamnade i ett gammalt nerslag. Ganska snabbt och lätt att komma igenom. Udda upp och ingen grävling tittade fram så ner och spana, jorå där låg den. Så jag skulle bara lägga mig tillrätta, då skriker pojken som va med till och där kom ju grävlingen. Ett snabbt skott i huvet och jakten är klar. Bra jobb av Udda.

På vägen till bilen gick jag förbi kördrängsstugan. Ett hus som på två år gett mer än tio grytvilt. Udda var rätt sugen, så va fan! Hon fick kolla och jorå, kontakt. Men de hade utvecklat det sen sist och grävt nya gångar nu under marken i bjälklaget så det blev bra slitit, men Udda jobbade kanon. Hon har verkligen kommit igång igen efter valparna. Efter en timme och ett otäckt stenras som var lite väl när min lilla krigare. Tillslut gick vi segrande ur det hela och två feta grävlingar åkte  med hem till ett härligt bad!!

Vissa jagar björn, andra ja dom gräver efter grävling

Ja idag drog björnjakten igång, sjukt spännande om man har hundar för det. Själv firade jag dagen med att röja staket och mjölksyra morötter, men viktigast jaga grävling. Efter lunch kom Martin och vi gav oss av till Jörgen för att kolla hans gryt, det var ett ganska nedslående resultat. Efter fem gryt inget napp. Då kan man ju bli desperat, vilket vi blev. Klockan var nu 14.36 och Martin hade bokat middag klockan 16.00. Ja skulle vi ge upp och åka hem griniga och dana….NEJ! Självklart åkte vi till det största och jävligaste som finns på marken, femton ingångar drygt och vi har misslyckats två gånger tidigare där genom åren, men då var Udda unghund.

Väl framme rådde ingen tvekan om att det var grävling i. Udda slank i och ganska fort blev det kontakt. Det gick långt ut från grytcentrum och visade 0,8 meter.Det här var ju kanon. Fast vi hade visst glömt vilken jordmån det handlade om. Ja vet fan inte vad det heter, men billmaskinen hade varit användbar här. Klockan gick och vi kom aldrig ner innan grävlingen gick loss. Tillslut var den dock tillbaka där vi började. Nerslag och en grävling som inte ville visa sig. Det enda den gjorde var att trycka ut Udda gång på gång och det är inte många grävlingar som hon viker ner sig för. När jag väl skulle komma in och avsluta ville hon även köra ut mig. Det va en grinig dam som kom farande mot mig,får tack Martin som var snabb att dra upp mig. Det blev dock vi som drog sista strået. En stor sugga togs av daga och ett mycket väl utfört jobb av Udda. Martins middag ja den blev sen och klockan 18.00 var vi klara. Så ja de fick vänta på maten, men vad gör man inte!

Sist men inte minst tack till dagens markägare för att vi fick ta lite grävling!

Ny film

Film från gårdagen.

Fick ett roligt samtal idag. Det var Rasmus som köpt en hanvalp ur Uddas kull. Han hade skjutit en råbock som gått undan på ett igenvuxet hygge. Så han tog Ligo knappt 4 månader och spårade. 100 meter klockrent spår och där låg bocken med ett dödligt skott lite långt bak! Kul att höra om valparna, alla verkar kanon!

En prima grytjakt

Som jag nämde tidigare så har Udda funkat sådär de första släppen. Igår visade hon dock att nu är hon på G igen. Vi körde lite gryt här hemikring, närmare bestämt hos Mattias. Jag, Oliwer, Momo och Kaya drog till ett prima gryt med två ingångar, bredvid en havreåker som tydligt var besökt av grävling och ja det var aktivt så pejlen på och Udda in. Kontakt omgående och och efter några minuter gjorde vi bedömningen att det var på plats och vi började gräva. Gick som smort och snart hade vi grävt 1,4 meter och kom igenom. Udda fick komma fram och Mr. Badger tittade fram och fick då möta en 22 long och åkte därefter upp ur grytet. Udda in och nya skall, en till! så efter lite trixande fick även den en välriktad kula och gick till de sälla jaktmarkerna. Suveränt arbete av Udda, känns skönt att se henne som förra säsongen.

Efter detta lite lunch och byte a hund. Nu begav vi oss till ett gryt under ett uthus på en ödegård och det var också aktivt. Stella for in och till vår stora förvåning hördes inget, va fan? Tankarna gick, då hördes ett dovt skällande ut i gräsmattan. De hade allså grävt grytgångar under huset. Ett snabbt nerslag i prima grus och vi kunde avsluta, som man ska! Stella jobbade prima i över en halvtimma innan vi kom ner, riktigt nöjd med hennes insatts också.

Efter detta fyllning av åtlar hos Grannas, sedan ut och kolla om det fanns någon  bock värd namnet. Det gjorde det inte utan bara smågrabbar och dom får va tills de har några horn värda namnet. Film kommer!

Valparna

Har haft kontakt med valpköparna och det verkar gå kanon med de flesta , har träffat några av valparna och de är kanonfina! Kul också att få lite bilder av dem i aktion. Fick en från Ljusdal där Terry har spårat två döskjutna rävar och inte visat nån rädsla. Bra tycker jag när man inte ens är fyra månader. Valpen svart mötte en gris i skogen och inte heller verkar det bekomma honom, så känns som det är stabila hundar på G. Skoj! Tusen tack för bilderna Jon.