Mamima grishägn

Den 14 April hade östra lokalavdelningen anordnat en träningsdag på Mamima vildsvinshägn. För de som inte varit där är det en imponerande anlägning som består av 9 olika hägn. Det är i stegrande storlek och svårighetsgrad. Det första hägnet är relativt litet och hyser 2 relativt snälla grisar. Ett bra hägn att placera en unghund i. Sedan kan man se hur den jobbar och flytta till passande hägn och svårighetsgrad. Deras största träningshägn är cirka 6 hektar. De har också kunnig och rutinerad personal som mer än gärna hjälper till.

15 hundar var anmälda till dagen och det var verkligen en bra rasrepresentation. Den yngsta var 8 månader och den äldsta 8 år. Erfarenhetsmässigt var det stor variation. Det var bra då vi kunde köra flera hägn samtidigt efter hundarnas olika arbetsnivå. Det var stor geografisk spridning på hundförarna. Sydligast Valdemarsvik och Gävle var det nordligaste. Vi hade även besök från västra. Något vi tyckter är riktigt roligt. Dagen avlöpte bra och det var förvånansvärt hög standard på alla hundarna. Personalen såg till att det hela tiden var hundar igång vilket gjorde det till en effektiv dag. Alla hade minst två släpp i olika hägn och vi som arrangörer var i alla fall väldigt nöjda.

Jag var också väldigt nöjd. Jag hade bara med mig Stella. Hon verkar nu ha fattat poängen. Jag spelade lite dum och sa att hon var feg som fan och inte sökte något, så vi fick starta i deras lättaste. Där fick hon va lös i ungefär 3 minuter, sedan sa personalen att den hunden är i fel hägn. Kallade in henne och gick till nästa. Hon jobbar riktigt bra på grisarna nu. Söker inget stöd längre och är lagom närgången. Sista hägnet vi gick var väl cirka 3 hektar. Där gick vi in och släppte vid grinden. Hon drog iväg och sökte av tills hon hittade grisarna. Sedan jagade hon dom självständigt i cirka 30 minuter. De jagade henne också emellanåt. Rätt sura var dom, fast hon hanterade det bra och tog snart upp jakten igen. Jag känner att det är där det ska va nu och hon kommer funka kanon till höstens jakter.

Udda växer åt alla håll och nu är det ju cirka två veckor kvar.

 

 

 

Ang. Uddas parning!

Nu kan jag med ganska stor säkerhet säga att det är valpar på G. Damen växer åt alla håll och det börjar bli en fin buk hon har. Vi avvaktar får vi se hur resultatet blir. Sedan har vi träning i hägn med Östra lokalklubben i Tjtk på söndag nu den 14/4, hoppas det kommer många då.