Utdelning

Efter sju kvällars vakande och smygande, hittade jag till slut en rejäl flock grisar. Då det var hopplös vind och började bli mörkt fick jag lite bråttom och avancerade ganska fort. När jag va på 80 meter ner på magen upp med stöden och suggorna började varna, snabbt välja ut rätt gris och pang. Den gick i backen. Springa för att komma till eventuellt nytt skott, jo då de fortsatt på vallen mot holmen. Upp med studsaren ifatt och trycka av gris två i backen, ifatt trean….men vänta nu gris två reser sig och drar i en jävla fart mot skogen, snabbt ett skott till. Miss. Springmarsch för att genskjuta, men kom aldrig till skott trotts att jag såg den två gånger till. Fort till bilen hem och hämtade hundarna. Jag jobbade på det i tre timmar men kom aldrig ifatt den, inte hundarna heller som jag släppte efter en bit spårning. Det hela slutade med att Udda fick tag på en grävling och gick i gryt…..kul, hem och hämta grävgrejer. Som tur va ett grunt gryt och vi fick snart ut henne, hem å sova.

Nu ut och spåra vidare i dagsljus.

 

Uppdragsjakt

Idag åkte Momo och jag , plus Oliwer på skyddsjakt. Med oss hade vi Udda, dagens mål att tömma en lada på grävlingar, då de ska renovera den och göra nått fik eller liknande. Jag tänkte mig ett ganska snabbt och enkelt jobb, då det ofta är det under hus och andra byggnader. Ack så fel jag hade! Vi gav oss av mot St:Anna och bara det var ju skoj. Plus att det alltid är lite extra roligt att någon av döttrarna vill hänga med. När vi kom ut hälsade vi på Jimmy och Stellan som håller på att tömma ladan på bråte. De visade oss var den fanns och vi satte på pejl och Udda gick ner i hålet. Nu tänkte jag att snart hör vi skall under golvet. I helvete heller, det blev dödstyst. Efter lite pejlande visade sig att hon var cirka 40 meter från där vi släppt henne och på härliga 10 fot. Så bara att sätta igång att gräva. Det fick vi också göra. Vi grävde i mer än tre timmar, två gigantiska hål. Vi blev nämligen tvugna att göra ett manöver då grävlingen grävde sig djupare hela tiden. Efter mycket om och men kom vi till sist rätt och kunde avsluta livet på en stor fin grävling. En sugga som inte var diad vilket ju känns skönt. Uddas jobb var bra, då det var länge sedan nu, hon vek inte ner sig på över tre timmar och det är ju kanon. Hon hade dock kunnat varit lite tuffare på grävlingen så att den inte kunnat gräva så långt. Fast hon gav den ändå lite match emellanåt. Skitiga och trötta åkte vi hem och åt lite ostkaka till kvällsmat. Efter att vi hade tvättat av lilla Udda och oss andra. 

Foderplatser

Just nu går dagarna mycket fort och vi har alldeles för mycket som ska göras här hemma, som det ska va så här på våren. Jag försöker ändå klämma in lite tid i skogen. Igår startades först foderplatsen hos grannen som har mängder med gris. Målet där är att styra dem mot skogsområdena och skjuta på fälten, ja klassisk grisförvaltning. Där ska vi jaga några större drevjakter i höst och vinter.

Idag var jag och Kaya och nya valpen och kollade om vi hade haft besök av gris på några ställen där vi lockat lite för att komma åt att skjuta dem. De hade inte varit framme. Vi lyckades däremot smyga oss på en räv som tagit en harpalt, tjugo meter kom vi  in på sedan drog han iväg. Sedan hem för att åka och hämta ett ton majs att fodra med ett tag.

 

Ny hund, mycket gris och inga löp

Ja idag har jag spenderat dagen i bilen och det för att hämta en ny förmåga hit till gården. Grekas Estelle efter Tyjas Rambo ur Grekas Adel. Det tror jag mycket på då det är Tyjas riktigt fina linjer bakom pappan. Ska vara en hanhund av klass och rang. Jag bad att få den kaxigaste tikvalpen och så blev det också, en trygg och mycket stabil dam som kommit hem hit. Det ska bli kul att se vad det blir av den.

Sedan är grisar på g ordentligt och vi har nu mycket jobb framför oss på granngården. Har två dagar i rad missat dom , idag kom de ut framför bilen när jag åkte hem, men vänta bara så ska ni få!

Udda har ännu inte börjat löpa, men ni valpköpare kan va lugna, jag parar henne så fort hon löper om det så är i oktober.

Självmordsbenägen grävling

Ja igår kväll när jag skulle gå sista svängen för kvällen hann jag inte långt. Jag brukar gå med mina hundar fot utan koppel här hemma. Vilket jag också gjorde igår. När jag var på väg upp mot huset kommer det en grävling över vägen. Ja det var den lydnaden kan man säga. Tre jaktsugna tyskar drog ylande iväg och efter cirka 20 meter var det hela klappat och klart. Udda var först på den, sedan Rex, men även lilla Bobbo (Buddha) kastade sig glatt in i striden. Ja Grimbart var ju chanslös och jag fick tag på ett tillhygge och avslutade snabbt lidandet. Ja, det glädjer mig att se att Bobbo inte bangar lite riktigt slagsmål.

För alla känsliga tittare, bilden är tagen efter att grävlingen avlidit.

Kråkjakt!

Japp förra lördagen blev det en sväng med grabbarna till gryt. De hade varit ute på torsdagen och åtlat lite, satt upp gömslen åså vidare. Bra förarbete helt enkelt. Så klockan fyra ringde klockan upp och iväg. Mötte upp med dom andra där och sedan upp på berget. Vi gjorde oss redo och det dröjde inte länge innan första fåglarna kom. Vi hade några intensiva minuter, nja kanske mer cirka två timmar med kanonbra flyg och en hel del fåglar skjutna. Så en fin jaktdag med lite smått och gått med oss hem, sånt här får man ju roa sig medans jakten med hundarna ligger nere och man väntar på att Udda ska ta å löpa snart.