Avslut

Japp för min del så slutade nog säsongen den 31 januari i år, har haft massor att göra vilket gjort att jag har valt bort jakten. Det känns ju lite tråkigt med tanke på att rävjakten pågår till 15 mars. Nu siktar vi på nästa säsong, ja lite grisjakt kommer det väl att bli innan det med. Sedan ska vi para och ha valpar, plus att min nya valp efter Grekas Adel och Tyjas Rambo kommer under våren. Detta är en kombination som jag tror kan bli skitbra, då allt jag har hört om Rambo är toppbetyg. Jag hade själv kollat på honom för att använda på Udda, nu beslutade jag ju att inte göra det så det känns kul att det blir en valp därifrån.

 

Igår gav jag och Lars  plus mina busungar oss av till Härvelsbo för att flytta spridaren som vi hade placerat över ett surhål, det blev för jävligt under den på nolltid och grisarna måste nästan ha flutit runt i gytjan. För gris har vi haft där och gott om dom med. Det blev bra som bara den och vi hoppas att det ska finnas lite gris och dov där till hösten.

När vi var där så ringde Jörgen och sa att de hade en påskjuten räv i gryt. Så vi packade ihop och gav oss av. Väl hemma mötte Oliwer upp och vi plockad in grytgrejerna och två över energiska tyskar i bilen och sa hejdå till Lars och tjejerna som fick vara hos farmor. Sedan bar det av och när vi kom dit var hela jaktlaget uppe på grytet, de hade haft lite skjutövningar vid grytet så att den räven skulle komma ut frivilligt kändes otroligt. Rex fick på sig pejlen och slank in. Ganska direkt hördes det att han hade kontakt med räven och det rörde sig lite, men låg snart fast och skällandet övergick mer och mer i slagsmål. Så grävandet fick börja och efter fyra spadtag så var vi nere och där låg Rex och räven å myste. Ja ta mig tusan om han inte skällde på kanon den lille pysen. Lite vapenstrul,men den dog tillslut. Då var Rex först gryträv ett faktum och vi tackar alla för detta och hoppas att Jörgens stövare Rali ska vara i toppform till nästa säsong så ska vi se till att komma igång med rävskyttet.

Grytchampionat!

Idag fick jag ett stort fint brev på posten. Detta låg i och det blir man ju glad över. Speciellt eftersom att provet gjordes i november.

Så nu kan hon titulera sig champion. Fint som snus!