Vårens andra

Idag åkte jag med Rex och Udda till konstgrytet. Rex skötte sig bra och gjorde ett bra jobb, han skulle nog kunna klara ett Ga prov idag. Udda som övar på förliggarprov gick bra idag. Fast jag måste säga att de här lådproven suger. Dels bedömningen och sedan det faktum att det inte på något sätt påminner om hur det funkar på riktigt. Udda har iverskall hela tiden och aldrig i vanliga fall, ja när vi kör i riktiga gryt. Ibland känns det som om hundarna fattar att det inte är på riktigt, men jag vet inte. Nästa unghund som ska jagas in kommer jag inte att köra i naturgryt innan alla lådprov är klara. Jaja, vi får väl se hur det går med proven i år. Nu sängen.

Uddas första dubblé

Ja nytt skyddsjaktuppdrag blev det i veckan. Udda, jag och min gamla far gav oss iväg. Grytet var väl använt.Udda smet in och ganska omedelbart full kontakt. Då det bara var en ingång så misstänkte vi att grytet inte var så stort. Efter 10 min började jag gräva. När jag närmade mig sprang grävlingen över Udda. De bytte plats och Udda hängde på efter ett tag stannade det igen och jag avvaktade. Efter ett slag började jag att gräva. Kom ganska fort ner till hunden. Upp med hunden, ingen grävling ville titta ut så Udda gick ner igen. Bra kontakt och lite osämja, upp med hunden igen. Nu valde grävlingen att titta ut smack och grävlingen vidare till de sälla jaktmarkerna. Hunden provades tas ner igen, men var väldigt intresserad av den grävling som redan var uppe.

Så vi pustade ut medan grävlingen fick sig en sista kelstund. Jag började fylla igen först hålet då ropar pappa att det kommer ju en till. Nu blev det bråttom . När jag kom fram till hålet och vi möttes valde grävlingen att springa in igen. Lyste i gången då kom den ut igen, pang, klart å betalt. Två grävlingar.

Vi städade efter oss och gick hem. Efter ett rejält bad var det sovdags.

Vårens första!!

Ja då var det dags. Nu är ju hundjakten verkligen i en vilopaus och det är skittråkigt. Då får man göra det bästa av det. Försöker cykla så mycket jag hinner och orkar med dom. Förra helgen var jag på grytträning med Rex och Udda. Udda ska tränas för att göra ett förliggarprov i låda och rex ska ju göra den sedvanliga GA (grytanlagsprovet och första delen av anlagsprovet. Rex startade och han tyckte det var kul. Han hittade med lite hjälp vägen till alla tre gångarna. Skäller eller tjuter är kanske mer sant.

Sedan var det Udda, den hunden är sjukt rolig att köra i gryt. Det är som en formel 1 bil. Sitt, sök, iväg i 300, smack genom sandbarriären, framme, men va fan det är ju galler ivägen, hur ska jag nu kunna jobba med grävlingen. Hon jobbade bra, men tyckte inte om att man inte kan komma åt grävlingen. Det är väl nackdelen med att ha jagat i naturgryt innan man gör lådproven klara.

Bäverland

Ja, nu är jag åter hemma efter en liten tripp till inlandet, det var riktigt kul. Vi åkte i fredags förmiddag och kom på eftermiddagen fram till värdparet på Huntracers kennel. Sedan hade vi trevligt och framåt kvällen gav vi oss av för att spana bäver. Vi såg en mink och en bäver som simmade under vattnet i den klara ån. Ingen bäver blev skjuten. Nästa morgon stack jag och Tax-Johan ut igen och smög mot vinden längs samma bäck. Två gånger såg vi bäver, men inga lägen för skott. Att det fanns bäver där var dock ingen tvekan om. Även på kvällen gav vi oss ut, men inte heller då sköts någon bäver.

Vi han också med att besöka Värmlands tyskterrier klubbs grytträningsanläggning. Där hade man fått påökning och säga vad man vill, men fan va söta dom är ungarna.

Vi drack också flera stycken öl och det var varmt å gott och solen sken, ja Värmland är fint. Mycket tysk terriersnack blev det också. För mig som är relativt ny i gemet gav det mycket bra tips kring allt, vilket det ofta gör när jag är med Patrik och Teres på nått. Skitkul att få följa med och ett stort tack till Ingela och Stefan för gästfriheten.Sist en bild på lite ligg-grillning.

När jag kom hem hände det däremot grejer. Jag ock Mika skulle flytta kaninernas burar på kvällen och vem kommer  smygandes upp mot ladugården, om inte Mickel. Jag smög lika fint som han in i stugan och hämtade Blasern för att sedan smyga runt och spana.  Det finns mycket gott för en räv på en liten bondgård. Jag hittade honom bakom magasinet och klämde på han en bra smäll. Mickel blev kvar på plats. Sedan gick jag och hämtade Rex för att öva lite spår. Han skötte sig hyfsat för att vara första gången han spårar alls. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga.