Kråkjakt

Ja nu har vi bara kråkorna kvar. Upp klockan fyra imorse och iväg till Hummelvik Gryt. Tyvärr kom jag lite sent och Markus, Martin ochRasmus var redan igång. Kråkorna flög på bra, men väldigt få ville komma inom hagelhåll. Vi provade både med uv och brödåtel som legat någon dag där vi placerade kråkbulvaner. Får väl vara lite självkritisk kring skyttet, men några träffar blev det. Fågeljakten är ju en av de socialaste jaktformerna, mycket skitsnack och väldigt mycket sköj.

Dagens slutresultat blev 6 kråkor och 5 kajor, så det är väl ok. Dagen tog dock inte slut här. Vi byggde sedan våra andkorgar som ska placeras ut i en sjö och i ett viltvatten. Korgarna blev bra men själva uppsättandet måste finslipas, planen är dock redan uttänkt och nästa helg provar vi i viltvattnet. Sedan får vi se om det funkar till sommaren. Sedan var vi rätt trötta och iväg mot sängen bar det. Fy fan vilken fin dag det blev ändå.

Premiär

Jaha då var hemsidan igång!

Äntligen, tyvärr efter att säsongen 2010-2011 är över, känns det som i alla fall. Nu är det ju inte så, men aktiviteterna avtar i alla fall. Nu ska jag ägna mig åt viltvård i många spännande former. Vi har bland annat ett riktigt kul viltvattenprojekt på g. Sedan kan man ju tänka sig att det kommer skjutas en och annan gris på fälten i byggden. Fast den riktiga jakten, den med hund får vänta tills i augusti. Säsongen som var gick väl ändå ganska bra. Hundarna har visat att dom kan framför allt Udda som har kommit att bli en ”fullfjädrad” jakthund. Kul. Vi har turnerat runt Östergötland och Småland och haft många fina jakter under den korta säsong det blev med tanke på att snön kom i stora mängder redan i November. Hon har drivit allt utom kronhjort  och mufflon av våra klövvilt. Många drev har hon presterat som har varit imponerande.

Jakten tog dock ny form med tanke på att snön la sig på en jord utan tjäle. Det har gjort att otaliga gryt har besökts och en hel del djur har skjutits för henne. På grund av min ovana i denna jaktform har många chanser gått om intet, trotts hennes riktigt bra arbete.

Ser med glädje fram mot det som komma skall. Vill också passa på er som har hjälpt mig i år med det nya i att ha en tysk jaktterrier, tack Tax-Johan, Tysk-Emil, Patrik och Terese. Tack Svenne och Jan Nilsson för ert stöd och era råd. Tack alla markägare som bjudit in oss och hoppas att ni fått ut lika mycket som jag av det, ser fram mot att komma tillbaka. Tack till Jörgen som hjälper mig att driva ner rävarna med sina underbara stövare. Alla mina jaktkamrater och ni är många nu. Sist men Absolut inte minst Martin ”dödgrävarn” Törnell tack för ditt underbara sällskap. Nu börjar kampen, i år ska vi vinna, du vet vad jag menar!!!