Hundar till salu/Avel

2020-03-26

I Veckan nu parades Sätter’s E Gaby är nu parad med Sätter’s D Frasse. Det är första gången jag använder en hane jag själv fött upp. Det är dock en hane som imponerat på mig genom åren.
En riktig jaktmaskin med riktigt fina meriter. Jag har själv jagat med den herrn ett flertal gånger och det är en skarp hund, med mycket bra drev och ett bra sök. En grovskallig terrier.

Gaby har ju tagit två kullar innan och det har varit riktigt bra jakthundar i båda kullarna. Hon är utan tvekan min bästa grythund. På grisarna ger hon gärnet och jobbar mycket rörligt och närgånget. En hårt jagande dam som allt som oftast kommer tillbaka till husse.

Sätter’s Frasse har anlagsprov Fält 167 Utmärkt, Excellent utställning, Grytchampionat som sprängare, Anlagsprov vildsvin 44 poäng och förstapris.

Sätter’s Gaby har anlagsprov Fält 170 poäng Utmärkt, Excellent utställning, Grytchampionat som förliggare.

Båda hundarna är Myo och pl N/N

2020-02-03

Stella har nu fått tio fina valpar som växer och mår bra. 6 ttikar och 4 hanar. Det finns någon otingad tikvalp ännu.

Stella parades förra helgen med Nellie Line Anton SE 41648/2017. Det är en hane jag själv såg när den gjorde sitt vildsvinsprov i Tyskland. En hane med riktigt bra pondus, helt kompromisslös i sin uppvaktning av vildsvinen. Jag har tidigare använt Antons far Ekkel på Stella och den parning har gett några av de bästa terrierna som vi fått fram här på Sätter, där vi har flera som gått drevprov med mycket höga poäng. Detta är Stellas sista kull. Hon har gett hundar med riktigt mycket drev i och har ofta lite längre drevtider. Den tydligt mest premierade hunden måste ju vara Sätter´s Frasse som har full pott på sitt vildsvinsprov, är grytchampion och ett riktigt fint förstapris på fältprovet med 167 poäng.

Valparna väntas i slutet på mars. Båda hundarna är PLL N/N och Myo N/N

Parningen är avelsgodkänd enligt tyskjakterrierklubb.