Hundar till salu/Avel

2021-01-06

Nu är även Sätter’s Gaby parad. Valparna föds vecka 8. Hanen vi har valt att använda där är Fyrögas Balder. Det blir ganska mycket av Jan Nilssons gamla tik Elfi Vom Antrefftal på båda sidorna där. Det tror jag personligen borgar för trevliga tyskar med lite mer lugn i hemmet och mycket goda drevegenskaper.

Sätter’s Gaby är en otroligt trevlig liten tik. Hon har dock en väl ansatt kropp och högt arbetstempo. Hon är utan tvekan en fenomenal grythund där hon även har ett grytjaktschampionat. Ovan jord jagar hon 15-30 minuter med bra återgång. Hon har bra skall, snabbt sök och god kontakt med hundföraren. Vildsvinsskärpan är god skulle jag säga, det är skjutet riktigt mycket vildsvin för henne. En hund som får gå mycket i vassarna där hon kommer väl till sin rätt.

Uppfödare: Sätter´s kennel

Mått:35/47

Bett: Korrekt 41 tänder (saknar en M3)

Meriter:

Utställning Very Good

3 stycken 1:a pris på grytjaktprov förliggare

Fältprov Utmärkt 170 poäng

 

 

 

 

 

 

FIN JCH, FIN J(G)CH SE J(G)CH Fyrögas Balder

 Balder är en allroundjagande hane som används vid jakt ovan och under jord samt fungerar som hyffsad apportör. Balder driver allt sort vilt, men har en förkärlek till rovvilt. Söket är medelstort, ca 100 till 200 m, och med ett ihärdigt slagarbete. Drevtider ligger mellan 40 minuter och längre beroende på drevdjurets art, hastighet och rörelsemönster. Vid grytarbete arbetar Balder intensivt och uthålligt, vilket har dokumenterats vid flera olika grytprov i Finland och i Sverige.

Balder har en stabil mentalitet, hög jaktlust I hemmet är han en lugn och harmonisk hane som uppskattas alla familjemedlemmar, stora som små.

Balders har genomför följande anlags- och jaktprov i Sverige:

Anlagsprov fält 170 p (Utmärkt)

Grytjaktprov 75 p (1:a pris)

I Finland:

Anlagsprov för grythundar, LUT B44 och LUT B43 och LUT A49

Jaktprov för grythundar, 2 x LUME 1

Balder har ställts ut vid två tillfällen med resultat Very god i juniorklass och Exellent i jakthundklass.

 

 

 

 

 

Valparna kommer vara fria från myo och linsluxation och uppfyller klubbens avelsrekommendationer.

Dogbase värdet är 102 97 100 107 100

 

 

2020-12-23

Gussen är nu parad.

Gussen är min säkraste hund just nu. Söket ligger på 80-150 meter och är snabbt och effektivt. Drevtider ligger mellan 5-30 minuter beroende på vilttäthet, kontakt med djuren och hur många dagar hon jagat i rad. Snittet skulle jag säga är 15 minuter. Skallet är fantastiskt och det är en fröjd att höra hennes upptag varje gång. Det ger ordet terriertjut dess rätta innebörd. Återgången har alltid varit klockren. Socialt en mycket lugn terrier som gärna ligger i soffan och kollar in vad som händer i huset. Hon kommer från en drevstark kull med bra drevprov.

Finns det då några svagheter? Svaret är absolut! Hon är inte den skarpaste hund jag haft på vildsvin. Hon jagar dom definitivt och det är skjutet mycket svin för henne, men hon hänger inte i dom. Har dock tagit skadade och mindre grisar. Grytskärpan är däremot den värsta jag har haft på en tik. Det är 100 procent kontakt som gäller där. I hennes kull finns dock flera hundar som går riktigt hårt på svinen, så det finns där.

 

 

 

 

 

Uppfödare: Sätter’s kennel

Mått: 38/49

Bett: 42 tänder korrekt bett

LL-Status: N/m

Meriter:

Utställning Excellent

Vilspårprov anlagsklass GK

Grytanlagsprov Kvalitet 1

Fältprov 166 poäng Utmärkt

Grytjaktprov Sprängare 1:a pris

Hanen jag valt är Hivlingens Öhman. Såg honom när han gjorde sitt vildsvinsprov i hägn. Det är en hane som förtjänar sitt Utmärkt där. Full pott fick han på det och han går riktigt hårt på svinen. Han har också full pott även på drevprov skog vilket är riktigt ovanligt. Utöver det finns ytterligare tre valpar i kullen med bra drevprov. Till detta har han viltspårprov och är utställningschampion. Det är en riktigt snygg hane. Måste säga att jag gillar verkligen hans psyke. Lugn och stabil, väldigt lättkontaktad.

 

 

 

 

 

Uppfödare: Hivlingen

Mått: 38/47

Bett: Korrekt

LL-status N/N

Meriter:

Utställning Excellent och cert

Viltspårprov anlag

Skogsprov 172 poäng utmärkt

Gytanlagsprov kvalitet 1

Vildsvinsprov 44 poäng Utmärkt

Parningen är godkänd enligt klubbens avelskriterier. Kullen kommer vara leveransklar i slutet av April. De är då Chippade, vaccinerade och besiktade. De är fria från MYO.

Dogbase på kullen 99 107 107 113 114