Hundar till salu/Avel

 

2019-04-08

Stella kommer att paras på sitt nästa löp. Det är hennes sista kull. Jag väljer att göra något som jag inte gjort tidigare. Det blir en ren omparning med Raskarums Dan. Anledningen till att jag väljer att göra det är att det har blivit en lovande kull. Det är mycket tidig jaktmognad på valparna. Med god drevförmåga, bra återgång och lagom drevtider på de flesta. Flera av dom har gjort bra vildsvinsarbeten. Nu väntar vi bara på att hon ska gå i löp.

Stella är min äldsta tik i kenneln. Hon har jagat mycket hårt under sin karriär. En säker drivare med 100 % återgång. Hon har en väl avvägd skärpa på vildsvin. Dock lite för skarp i gryten egentligen. Detta har slitit hårt på henne. Sett på hennes tidigare kullar så har de en tendens att vara lite längre i dreven. Dock med bra drevegenskaper, skärpan har varierat. De senaste kullarna ser dock bra ut och hon har flera avkommor som jag själv jagat med som går riktigt hårt på vildsvinen. 

 

 

 

 

 

Raskarums Dan valde jag då han har en riktigt hög skärpa på vildsvinen och är en säker drivare. Han har lite kortare drev, vilket jag tror kan vara bra i Stellas fall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Självklart följer parningen klubbens avelskriterier.

2019-01-16

Jag kommer att sälja Sätter´s Embla. Det är en mjuk hund mot människor. Hon är dock en jaktmaskin utan like. Söket är helt ok, drevtiderna riktigt långa. Dock har hon väldigt dålig återgång. Man kan nog säga att hon helt enkelt bara jagar och det gör hon bra. Hon kommer ur min Stella och Jaktnästets Ekkel som var en ökänd grishund den korta tid han levde. Vad gäller skärpan på gris hos Embla är den inte så väl testad. Hon jagar dom och backar inte, men behöver betydligt mer erfarenhet för att blomma ut. Detta har varit hennes första riktiga säsong. Enligt mig har hon inte allt det jag söker hos en avelshund, men är en fullgod jakthund. Båda föräldradjuren är avelsgodkända enligt tjtk och kullen likaså.

Pris: 12 000 kronor

Kontakt 0730-887697

jon.magnusson@kenneludda.se