Enmansjakt med tax

Alltså vilken dag! Först ligga i sängen till 09:30. Japp ni läste rätt, fyfan va skönt. Sedan städa undan lite skit och sedan ta taxen ut på en sväng i solen. Hon gjorde ett underbartdrev där jag stod stilla från hon gick ifrån mig. Upptag 400 meter bort 30 minuters drev. Flyttade mig 150 meter och ett litet smaldjur kommer smygande bara 300 meter framför Mariebergs Xperta.

Härnum Säteri

Idag var jag och @callewassholm bjudna till Härnums förträffliga marker för att jaga med wachtelmaffian. Det var som vanligt gott om vilt och trevligt folk. 8 svin 2 dov och ett råkid. Det sistnämnda sköt jag för lilla Gussen. Hon var märkbart sliten efter de sista två dagarna. Puttade loss fyra svin, fast ville intedriva dom hela vägen till skyttarna. Sedan hängde jag med Victor på eftersök. I mörkret lyckades vi avsluta lidandet för en påskjuten galt efter ett utmärkt jobb av hand wachtel. Tusen tack för idag!

Mosshult

Idag ytterligare en trevlig jakt. Nio jägare som har trevligt trotts lite bister kyla. Bästa är att @momoliffner hängde med. Hon ger tur och husse fick skjuta en hygglig galt för Siri som ibland förvånar i sin attackteknik. Sedan en hind för henne innan hon ens tog upp den. Blev också skjutet för Sätters Jack som går riktigt bra nu. Tack för idag samtliga!Idag ytterligare en trevlig jakt. Nio jägare som har trevligt trotts lite bister kyla. Bästa är att @momoliffner hängde med. Hon ger tur och husse fock skjuta en hygglig galt för Siri som ibland förvånar i sin attackteknik. Sedan en hind för henne innan hon ens tog upp den. Blev också skjutet för Sätters Jack som går riktigt bra nu.

Loftahammar

Det är jaktdagar som idag som gör att man vill jaga. 9 personer 1 som går med hundar. 7 vilt skjutna, cirka 150 obs. Helt jävla perfekta hundjobb av Siri där det sköts en hind. Gussen där det sköts en kalv, sedan riktigt underbart jobb på en grupp svin där två sköts och en avfångades. Sedan två dov för Gaby. Och det bästa av allt var att jag bara gick där i mitten och bara mös i min nya jacka med det bästa sällskapet man kan ha i skogen @ka.ya13135 tack för idag alla inblandade! Och @joakimeskilson för att du ordnade dagens jakt, himla synd att du inte var med 😂🙈😘 @viktor.adolfsson Adolfsson kung idag med tre vilt för blasern.

Skogsprov

Igår startade Oliwer sin Sätters Jack som är efter Stella och Jaktnästets Ekkel. Det är den tredje hunden i kullen som gör anlagsprov drev. Tidigare har Havanna och Gussen gått fält med poängen 172 respektive 169. Jack plockade även han ihop poäng så han kan ta förstapris, dock har han inte grytdelen klar så det återstår att se hur det går med det.

Stort Grattis i alla fall från oss här på Sätters!

Idag var det stökigt å dåligt från dom gamla hundarna. Siri lyckades iaf stöta en älgtjur i knät på Magnus. Tidigt slut på jaktdagen. Så då får man passa på att ta valparna till skogen. Å båda hade varsitt drev. Inte på något sätt fullfjädrat, fast båda kom perfekt på återgången å det är riktigt bra.

Tackjakt

Inte så ofta jag sitter på pass! Igår blev det dock så. Av cirka 20 djur i pass blev tre kvar. Dock gick det åt lite väl mycket skott 🙈. Dags å börja träna lite där. Gussen, Stella och Gaby fick godkänt för dagen tycker jag. Trevlig dag med rolig jakt.

Ändrade prioriteringar

I nio år har jag haft kenneludda igång. Det har varit roligt och givande, känns som många har följt den. Jag har varit ganska nitisk med mitt skrivande när det gäller jakterna, fram tills i år. Nu känner jag dock att tiden inte riktigt räcker till och att jag efter en hel dags jakt har väldigt svårt att motivera mig att sitta och skriva istället för att umgås med min familj. Bloggen kommer därför att bli allt tunnare. Jag kommer inte lägga ner den utan skriva när orken och lusten finns. Annars blir det nog mycket på instagram under kenneludda eller på facebook som Jon magnusson.

Vill tacka alla som följ oss på våra upptåg under de senaste åren. Har varit en rolig tid.