Grävling under byggnad

Skyddsjaktuppdrag idag. Jordkällare som förvandlats till grävlinghotell, det hyste två gäster som efter närmare tre timmars idogt arbete av Sätter’s Siri kunde tas av daga. Ytterligare ett skäl att bevara grytjakten. Grävlingen är ett vackert djur fast det kan göra oerhörd skada på egendom.

Minkjakt i Loftahammar

Idag gästspelade vi i Loftahammars skärgård. Med Rune, Martin och Martin. Siri och Xperta var med från kenneln. Martin hade med Tea och Zero. Fyra minkar hittades varav tre togs av daga. Under dagen kunde vi tydligt se den skada dessa djur gör på fågellivet, då det var gott om kadaver efter änder på öarna. Tack för idag alla!

Minkjakt

Minkjakt idag igen. Idag blev det två minkar. Samma hundar som sist. Från mig Siri och Xperta, från Viktor var Bobbbo och Frasse med. Hundarna börjar kunna det här nu! Fantastiskt fin dag vi hade, detta är lätt en av topp fem av jaktformerna !

 

Minkjakterna

Vi har lite försiktigt dragit igång minkjakterna denna säsong. Siri och Xperta har fått vara med från kenneln. De går riktigt bra och verkar tycka minkjakt är livet. Fantastiskt kul att vara ute i vårsolen och dessutom göra något som uppenbarligen är riktigt behövligt.

 

 

Blåsig dag där det var trögt att hitta minkarna. Dock gick det tillslut. Edgar fick skjuta sin förstamink. Riktigt kul! Siri, Xperta, Bobbo och Frasse stod för hundjobbet.

Kickasskullen

Rapporterna fortsätter komma från Kickasskullen. Senaste var från Sätter’s Kickass Jojo som sprängde sin 5:e räv då inte ett år fyllda. Till det har hon gjort en skogsdel drev med bra poäng och nästan alla klövvilt är nedlagda för henne. Grymt kul med återkoppling från valpköpare.

Lyckans pass

Snön har ställt till det mycket sista tiden. Det har varit mycket snö sedan blöt snö och sedan stenhård skare. Vilket har begränsat antalet jakter lite.

Denna dag lyste dock solen och det med besked. Lite på gränsen till skarp skare var det också. Första såten var väldigt lugn och lilla Habibi sökte bra. Såg dock ingen aktivitet i snön där vi gick. Det var först när vi började komma upp mot fälten som det blev bra. Där gick djuren loss väldigt lätt och det sköts stänkdjur vid ett flertal tillfällen. Habi hade ett drev som hon släppte och gick tillbaka.

Nästa drev var betydligt mer drag i. Jag gick med Siri som i mina ögon vuxit något fruktansvärt när hon har fått gått eftersom det plötsligt blev ont om hundar att jaga med (två parade, två avlidna). Hon sökte och väckte på några spår. När jag kollade dom i snön var det vildsvin. Fast i min värld såg de lite gamla ut. Siri som är aningen lös i skallet väckte dock på dom ibland. Sedan sökte hon vidare och när vi en stund senare kom på dom igen drog hon iväg på dom 300 meter in i en liten plantering och där blev det tumult och hon drev därifrån. Det gick mot passkedjan och vid Jockes pass kom ett vildsvin och en dovhjort i princip samtidigt. Båda blev kvar där och snart var Siri där och han fick jobba lite för att få henne att vända på bakspåret.

När hon väl kom tillbaka så sökte hon av planteringen där hon fann vildsvinet som sköts. Lite längre fram finns ett område med en liten plantering och ett område med slån. Där hade drevet gått igenom och vi tog oss dit. Dröjde inte länge innan det kom kontakt med vildsvin igen. Ett kortare arbete och två svin kommer ur planteringen. Husse hinner inte med skott och de ger sig ner mot Jockes pass. Snart börjar skotten hagla och efter en tömd bössa kommer det på radion att en gris ligger. Nöjda med såten ger vi oss ner dit för att mötas av en mycket nöjd Jocke.

Rolig dag med bra arbeten.

Grytjaktprov och avelsgodkännande

Stort Grattis till Martin som körde grytjaktprov med Sätter’s I Atena, även kallad Tea. Förslaget förstapris med 74 poäng där hon gjorde ett resolut arbete på en tjurig räv. Det gör henne också avelsgodkänd med ett fältprov på 159 poäng, samt en utställning med omdömet excellent! Tusen tack till dig för att du startar hund från oss!