Injagning av barn

Det är helt galet vad fort tiden har gått. Min lilla dotter Momo har hunnit bli femton och har hitills hunnit skjuta en bock och lite fågel. I fredags slutade jag lite tidigt från jobbet och vi tog oss ner till Åtvidaberg för att se om vi kunde komma åt någon dovkalv. Efter lite promenerande såg vi en flock som betade ute på ett bete. Vi gjorde en ansmygning och kom i ett riktigt bra läge där vi kunde fälla upp benstöden och lägga oss tillrätta. Vi spanade ut en kalv som vi kunde rikta in oss på. Det fräna med Momo är hennes sinnesnärvaro, hon verkar liksom inte ha några nerver i detta läge. Helt lugnt och saklig. Efter mycket viskande mellan oss kom då läget när allt kändes bra och skottet gick. Ett välplacerat skott som tog precis där hon siktade. Kalven tog ett skutt sprang in i en närliggande plantering, dock kunde vi ganska enkelt följa blodspåret och inte mer än 60 meter från skottplatsen låg den.

En grymt glad och galet stolt far kunde möta upp Oliwer och Victor för att åka hem och öva på att ta ur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *