Vilken dag

Jag åkte till Hosum för att jaga. Vi blev bara fyra jägare, vilket var lite tunt, fast ibland är det nästan bäst att inte vara så många. Solen sken och frosten gnistrade i gräset. Vi släppte jag gick med Udda och Micke gick med Smilla. Det tog bara några minuter så blev det upptag Smilla drev ett trettiotal hjortar förbi Martin som hade lite för långt håll. Udda drev get och kid som efter en bukt valde att byta såte. Vi gick vidare och Udda tog återigen upp nu hjort som hon drev genom hela såten dock utan skottchans. Hon kom tillbaka och nu hade Smilla fått upp rådjur dom buktade trångt och hon höll i. Udda valde att ta upp ytterligare en hjort, denna buktade först och drog sedan rakt ur marken cirka 1,5 kilometer. Nu var de på väg mot en vältrafikerad väg så jag valde att åka och hämta Udda. Efter det bröt vi såten. Underbart hundarbete! Jag kände mig riktigt nöjd, viket ni kanske sett tidigare inte alltid är fallet. Nästa såte var det Rex tur och han gjorde en fantastisk insatts även han, även om hans drev är mer kring 15 minuter mot Uddas 30-40 minuters drev. Det är dock inte ett djur kvar i såten när han är klar. Sammanlagt tre drev. Två av okänt antal och ett på två hindar och två kalvar. De kom förbi mig men lite för fort för att det skulle kännas försvarbart att skjuta. Smilla som gick i kullen bredvid hade även hon drev och höll i bra. Nu tog vi sista såten och Rex tog upp ett ensamt hondjur av rå och drev det runt mig. Vi hade dock bestämt att inte skjuta hondjur. Så den fick gå. Jag gick vidare och han hade ytterligare ett drev. På slutet var han riktigt trött.

Vi sköt alltså inget. Dagen kändes ändå underbar, hundarna jobbade som satan och presenterade mycket vilt för oss. Sammanlagt cirka femtio dov, ett tiotal rådjur och två älgar. Bra för våra trakter. Nu tror ni kanske att dagen slutade här, men icke. Jag hade lovat att jag på eftermiddagen skulle gå som hundförare  på en herrgårdsjakt.

Jag valde att köra Udda och hon visade briljant arbete igen. Satte fart på mycket rådjur gjorde bra drev och jag var nöjd. Vi hade inne gris med som det var tanken att hon skulle få driva ut, vi hann dock inte fram fören de blåste av såten. Nästa såte sköts dagens ända vilt en sextaggare. Underbart jobb av båda hundarna!

One Response to Vilken dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *