Dovjakt i Lofta

En av jakterna vi hade var i Loftahammar trakterna. Fina marker med relativt ok med dovhjort. Calle hängde med.

Jag gick första området själv med lilla Siri som går riktigt bra nu. Hon drev tre drev i denna såte där hon driver 15 minuter ungefär med riktigt bra återgång. Kul att se henne. Ganska aktiv i sitt sök med bra skall, grovt och hörbart. Återgången sitter riktigt bra. Kul med en sån unghund igen.

Sedan släppte jag Khan. Det är raka motsatsen. Han är lång i drevet och har en tendens att ta lite väl gamla slag. Vi får se om han fattar galoppen vartefter. Han har dock en förmåga att ta sig tillbaka till området vi jagar ganska snart. När Khan tagit upp så bar det iväg för att hämta Gaby som gjorde några förvirrade drev. En som ni hör riktig skitdag för mig. Trotts detta lyckades vi skjuta 4 dovhjortar. Så helt hopplöst var det ju inte.

Sista såten släppte jag taxen Pixi. Hon är rolig att jaga med. Finns nog ingen hund som är så positiv som hon. Full fart med öronen bakåtstrukna i vinden. Blir ofta ganska snabbt jakt. På denna mark verkar hon dock inte vilja jaga dovhjort alls. Korta konstiga drev tills hon hittar ett rådjur då bär det av på riktigt taxdrev. Det gör hon riktigt fint och vi tar henne innan hon kommer ner på stora vägen. Otäck väg med hög hastighet.

Som vanligt stort tack till markägare och jägarna som förgyller dagen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *