Härnumjakt

Söndagen bar det av till norra småland, närmare bestämmt till min gode arbetskamrat Viktor. Vi skulle kolla några gryt hos honom. Solen hade lyxat till det och strålade för allt vad den kunde. Detta resulterade i närmare 21 graders värme. Vi möttes upp packade in lite hundar och barn för att sedan åka till första grytet. Det låg i en liten sluttning vid en gärdeskant. Det så använt ut och sand i utgrävningen. Gaby slank i och det blev omgående kontakt. Vi avvaktade, men det rörde sig inte. Pejlen fick komma fram och den visade 1,1 meter. Gaby hördes tydligt. Tänkte att detta måste vara riktigt lättgrävt. Där hade jag fel. Stenhård lera som vi fick spätta med spett för att komma ner i. Det tog väldigt lång tid och nu var inte värmen alls lika angenäm längre. Vi höll dock ett högt tempo, svetten lackade. Fast centimeter efter centimeter närmade vi oss. Så slog vi tillslut igenom. Gaby låg fast som hon gjort denna säsong.

När vi lyfte upp henne så grävde grävlingen och detta upprepade sig gång på gång. Så det fick bli ett dyk ner och tömning av revolvern. Att man i detta läge är riktigt glad att man har en flerskottare råder det ingen tvekan om. Kan återigen bara säga att detta med att ge ut licenser på enskottare till grytjakt är galenskap och är enligt mig bara en orsak att öka risken för viltets lidande. Denna grävling dog dock ganska omgående.

 

Sedan blev det Snabb lagning av detta grytet och därefter blev det lite åkning för att kolla av lite gryt. Tog dock några innan vi hittade ett nytt hotspot. Det var ett fint gryt med tiotalet ingångar i en grov granskog som sluttade ner mot sjön. Riktigt vacker natur. Gaby smet i. Vi hörde inga skall dock kom hon inte upp på en bra stund så pejlen fick komma fram. På 0,9 låg det still mitt i grytet. La örat mot marken och lyssnade. Jo då hon öste på som fan. Lustigt hur olika tydligt det hörs ibland. Vi började gräva och denna gång var det finsand. Nerslaget tog ingen tid alls och vi kunde med lätthet avfånga en stor fin grävling.

Efter detta bröt vi för dagen och jag åkte hem för att få lite gjort. Dock bara några timmar innan bilen rullade ut mot gryt där lite kvällstreck på and väntade. Blev en bra kväll med lite över 20 änder skjutna.

Tack till alla för denna dag!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *