Grytjakt i ösregn

I lördags hade jag och Viktor, Oskar och Momo planerat grytjakt. Vädret såg lovande ut, det var sol och uppehåll. Vi drog ut till Gryt där det väntade fina gryt. Grabbarna kom före oss och hade spanat av ett gryt som hade aktivitet och mycket bajs utanför. Gaby fick prova och det blev kontakt direkt. Det var ett svagt duggande då. Fyra sekunder senare öppnade sig himlen och det öste ner och detta fortsatte i cirka en timme.

Gaby hon låg still och det var ett enkelt avslut i ett gammalt nerslag. Allt hade vid det här laget blivit blött och lerigt så vi lät henne gå igen. Det blev kontakt direkt. Pejlen som inte gillade regn la av och vi fick gissa oss fram till var vi skulle gräva. Det var dock inte djupt och vi fick kontakt fort efter nerslaget. Det gick bra att avsluta.

 

Alla var nu dyngsura och skitiga. Jag och Momo hade bilen lastad med andfoder så vi åkte för att mata änderna. Väl där kollade jag på klockan och insåg att den bara var 09.47 så vi tänkte att detta är för tidigt för att sluta jaga. Regnet hade ju upphört och solen tittade fram. Under utfodringen så blev det nästan torrt om kläderna. Jag ringde Viktor och vi kom fram till att ett till gryt hann vi nog med.

Jag körde hem Momo sedan möttes vi på vägen. Det var tomt i första grytet vi hade tänkt ta. När vi kom ner till Vittvik så fick vi napp i en slänt med ekar och hasselbuskar. Bara en ingång men aktivt. Stella fick chansen. Det blev snart skall därnere. Hon har dock i år varit ganska rörlig i sitt arbete oc det dröjde en bra stund innan det la sig stilla. När det väl gjorde det på 1.0 meter så visade det sig vara stenhårt där och det gick sakta att ta sig ner. Stella jobbade på och när vi öppnade grytgången var det rakt ovanför henne. Dock fick vi intrycket av att hon var lite loj. Ingen grävling kom fram när vi lyfte henne så vi valde att prova med Gaby. Det var ingen tvekan om att det var grävling där, det blev fullkontakt direkt. Det krävde dock lite trixande för att få fram den fast tillslut sköt vi dagens tredje grävling. Trevlig dag pojkar och flickor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *