Nattjakt efter grävling

I fredagsnatt bar det ut igen med Martins plott Colt och min gamla trotjänare Grekas Estelle ”Stella”.  Det var jag och Kaya som mötte upp Martin och Johan. Vi började vid elva på kvällen med att skjuta en galt i spannmålen. Sedan släppte vi Colt som direkt tog slag mot ett gryt, där fick vi ingen kontakt med Stella så efter att han sökt av det området flyttade vi på oss och när Martin släppte här blev det genast fart i han, dröjde inte länge innan plottens tunga skall ekade i natten. Det blev dock still 350 meter från gärdet och vi tog Stella med oss och drog oss ditåt. Det var eländig terräng och med 18 grader gjorde det att svetten lackade på oss alla. Väl där behövdes inte Stella då den låg synligt bland stenarna där Colt stod och markerade flitigt. Martin kund avsluta det lätt och Stella fick äran att apportera den. Det gjorde hon med bravur.

Sedan blev det att skrämma undan en hel del vildsvin från spannmålen medans Martin och Colt gick och sökte av fälten efter grävling. Dröjde dock inte så länge innan det var fart på det igen. Nu gick det ett par hundra meter innan det tog stopp under en stor sten där jag avfångade den med ett säkert skott. Stella fick återigen apportera ut den.

Något som är häftigt att se med Colt är att han verkligen är helt klövviltsrent. Vid ett tillfälle denna kvällen går han vid ett rågvetefält där två grupper vildsvin befinner sig och där mitt bland dom plockar han upp ett grävlingspår som han sedan grytar. Roligt att se! Rolig kväll/natt där två grävlingar lämnade in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *