Träna hundar och skjuta vildsvin

Då jag har en hel del unghundar och valpar så försöker jag att alltid ha med någon eller några hundar när man ska till skogen oavsett egentligen vad det är man ska göra. Fodra, jaga eller plocka svamp, alla chanser att ge hundarna erfarenheter och skogsvana. Som igår när vi tog en kvällstur för att spana av några nya vallar som vildsvinen är ganska elaka mot.

Vi kom ut vid 21 tiden och såg redan när vi kom åkande att det var vildsvin ute. Vi parkerade bilen och smög upp på en höjd där vi skulle kunna se dom . När vi väl var där såg vi inga grisar. Vi beslöt oss för att passera en svacka och ta oss till nästa höjd. Vi hinner dock inte så långt, för när vi kommer ner mot svacka möter vi vildsvinen, en sugga med fyra kultingar. Dom går och petar för fullt i vallen och kommer med stadig kurs mot oss. Oliwer får ta första läget på en brokig kulting, då han inte skjutit någon sådan innan. Dock går skottet över nacken och det blir kaos. Grisarna springer som yra höns. Den han sköt på springer rakt på oss och vi ser tydligt att det inte är någon träff. Den passerar oss på 2 meter. Sedan springer den ner över fältet och in i slyt. Snart kommer mamma och syskonen efter. En av kultingarna stannar innan slånet med bra bredsida så jag som redan har hårkorset i bogen kramar av. Den lägger sig på plats.

För att vara säkra på att vi gjort rätt bedömning på den första kultingen tar vi Khan och spårar, det är precis som vi misstänkt en boom och vi avbryter där. Khan får hälsa på den döda kultingen och sedan när vi kommer till bilen är det 4 månaders valpen Habibis tur. Båda är väldigt intresserade av den och man får väl anse att det är en lyckad kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *