Nattjakt med svag utdelning

Igår åkte jag med grabbarna grus på stövarjakt med svenska jägarförbundets nätverk för kvinnor. Vi skulle vara hundförare där och tanken är att visa upp stövarjakten efter grävling och grytjakten. Det var Martin och Björn som stod för stövarna och jag och Johan skulle vara grytpatrull på dom som smet under jord.

När mörkret la sig släpptes hundarna. Björns Leon tog upp ganska omgående. Det gick snart i gryt och jag och Johan drog oss dit och det var stenigt och dant, men ingen minns en fegis. Stella fick grytpejlen runt halsen och med ett skrik for hon ner. Bara för att få omgående kontakt och det small på bra därnere. Dock märktes det ganska fort att konditionsträningen inte varit tillräcklig. Det var många avbrott och hon kom upp ganska ofta. Efter 45 minuter insåg vi att detta var ingen större ide, då stenarna var allt för stora och vi hade ingen chans att komma åt den. Vi fick packa ihop. Under tiden hade Martins Colt spårat in en i gryt, dock ett stenhi. Så fortsatte kvällen. Stövarna hittade grävling eller spårade in grävling, allt i gryt som inte ens var nån ide att försöka på.

Hoppet började rinna ut. Då fick Colt en grävling i gryt som var värt ett försök. Vi slängde på oss ryggsäcken, spade spett, revolvrar, Stella och pannlampor på. Sedan ut i augustinatten. Grytet var under en stor sten. Stella gick ner och det small direkt. Sedan la det sig under jord kanske en meter utanför stenen. Vi slog oss ner och kom perfekt. Spadade flyktvägen för grävlingen och lyfte upp Stella för att sedan avfånga nattens enda grävling.

En rolig natt med mycket stolpe ut, helt ok hundjobb. Tack för möjligheten att vara med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *