Förra helgens framgångar

Förra helgen var vi och startade en del av mina hundar, utöver det en hel del avkommor från Sätter’s kennel.

Hundar som är mina var

Sätter’s Siri

Mariebergs Experta

Björskogs Atlas

Jägarbackens Khan

De tre förstnämda gick som väntat till förstapris. Alltså godkänt anlagsprov kvalitet ett. Khan ville inte gå genom förträgningen denna dag så han fick inte något godkänt prov.

Med från kenneln var också Sätter’s Hugo och Sätter’s Bulten. Hugo fick ett godkänt prov med kvalitet 1, Bulten körde på samma sak som Khan och kom inte längre än förträgningen. Så kan det gå. Ska jag vara riktigt ärlig i skrivande stund så sätter jag inget värde alls på detta prov. Det är ett nödvändigt ont som bara ger en merit på pappret och inte säger något om hundens riktiga egenskaper. Med den utveckling vi har idag på träningsställen så måste vi nog snart ställa oss frågan om det ska vara ett avelskrav på Ga prov. Annars måste rasklubbarna med alla inblandade raser ta sin ansvar och sluta åka snålskjuts på grythundsklubben. Den enda klubben som mig veterligen jobbar aktivt med att starta och stöta anläggningar är taxklubben, å andra sidan har de ju varit inblandade i konflikten mellan Almunge och Östermalma. Denna konflikt var ju så nära hjärndöd man kan komma och det enda den gett oss är att vi på östkusten får åka oförsvarliga sträckor för att träna våra hundar på ett prov som inte säger ett endaste jävla skit. Nä! Ska vi fortsätta med detta får man nog gräva ner penisförlängartävlingarna ta fram händerna ur byxorna och börja sammarbeta kring gryten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *