Minkjakt i vårsolen

Idag möttes vi vid Gryts varv. Där sjösatte vi Viktors båt. Vi packade i bössor och fyra hundar. Viktors Zorro och Frasse var med och mina Gussen och Khan fick följa med. Solen var framme och dagen såg ut att bli riktigt fin. Vi begav oss ut på böljan den blå för att söka av första ön. Khan som bara är 10 månader och har väldigt lite erfarenhet av livet utanför gården tyckte att de andra hanhundarna var dryga och de tyckte han var det. På andra ön tröttnade Zorro på det ständiga uppvaktandet från Khan och nöp ifrån ordentligt. Efter det var det som om Khan förstod vad som gällde och började söka istället.

Efter några öar hittade så Zorro en mink. Det som är så fascinerande med minkjakten är att hundarna lär sig otroligt fort vad det handlar om. Gussen och Khan som aldrig varit med tidigare fattade snabbt vinken och grävde som galningar i torven tillsammans med Zorro och Frasse. Minken höll sig som vanligt gömd i sina gångar. Hundarna kopplades upp och lövblåsen kom fram. Det dröjde inte länge innan Den började titta fram och snart tog den fart ut från sitt gömsle. Danne och Oskar som stod på pass gjorde inga misstag och den blev kvar där.

Nästa ö var det Gussen som hittade en mink på. Den låg under en ensam sten och gjorde det ganska enkelt för oss att avsluta. Alla hundarna var snart med och skällde. De små tog sig nästan in till minken. Vi valde att koppla upp hundarna och avsluta med revolvern. Blev en stor hanmink där. Tack för idag boys. Grymt roligt som vanligt ute på sjön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *