Vildsvinsträning

I lördags var jag på Tysk jaktterrier klubbs avelsmöte och passade då på att träna Sätter’s Gussen och Jägarbackens Khan på vildsvin. Gussen har ju jagat en del svin under den gångna säsongen och det har skjutits en hel del för henne. Hon jobbade på bra och har galet tryck i drevet. När grisen står still jobbar hon hyfsat rörligt kring dom och när de jagade henne så var hon efter dom så fort de vände. Helt ok jobb på en tik i den åldern.

Khan var ett helt annat kapitel. Det är ju en hane jag köpt för att förhoppningsvis ta till aveln, då han inte är släkt med någon av mina hundar. Har sett hans kullsyskon från föregående kull. De går riktigt bra på vildsvinen, kanske inte klockrena i drev och den delen fast helt godkända. Khan är tio månader nu och har varit lös några gånger i skogen. Han har aldrig varit i kontakt med vildsvin innan. Jag skulle vilja kalla det arbete han gjorde i hägnet för fullkomligt kompromisslöst och har faktiskt inte sett en sådan unghund sedan jag släppte Rex första gången för många år sedan. Han är helt klart av rätta virket när det gäller vildsvinen. Det finns ingen handbroms och han äger dom som om han aldrig gjort annat. Ska bli riktigt roligt att jaga in denna herre i höst. Extra tack till Christoffer för förtroendet att få förvalta en sådan hund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *